automatic fuel shut off not working!!!! - Honda Ridgeline Owners Club Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 27 (permalink) Old 07-19-2009, 08:32 PM Thread Starter
ROC Rank: 3k Comma Club
 
rakapur's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Clifton VA
Model: *Not a Ridgeline owner
Model Year: 2008
Color: Nimbus Gray Metallic
Posts: 3,432
automatic fuel shut off not working!!!!

today we made our trip back from SC (over 12 f***** hours ) and when we stopped to gas up we stopped at a mom and pop gas station put gas in and it made a whistle noise began overflowing i stopped it imminently i was thinking maybe its the gas pump thats suppose to have it not the car, but then when we made our second stop for gas (i hovered over the pump) it made the noise and i stopped it before it could overflow

i have never heard of this, i know that in the Middle East along time ago they didnt have the automatic fuel shut off and gas was so cheap there the attendants just let it flow out (while they smoked the cigarettes)

has anyone heard this on the Ridgeline?? i need to call American Honda for some other reasons (check up on a claim i made against a rude service adviser, premiture seat wear beginning to show, water going into fog lights, center caps on rims turning yellow)
rakapur is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 27 (permalink) Old 07-19-2009, 08:38 PM
ROC Rank: Senior
 
SilverRidge08's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Connecticut
Model: *Not a Ridgeline owner
Model Year: 2008
Color: Other
Posts: 960
Re: automatic fuel shut off not working!!!!

The shut off is built into the handle of the fuel dispenser.
SilverRidge08 is offline  
post #3 of 27 (permalink) Old 07-19-2009, 08:52 PM Thread Starter
ROC Rank: 3k Comma Club
 
rakapur's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Clifton VA
Model: *Not a Ridgeline owner
Model Year: 2008
Color: Nimbus Gray Metallic
Posts: 3,432
Re: automatic fuel shut off not working!!!!

Quote:
Originally Posted by SilverRidge08 View Post
The shut off is built into the handle of the fuel dispenser.
you sure?? it almost overflowed at the second station??
rakapur is offline  
post #4 of 27 (permalink) Old 07-19-2009, 08:55 PM
ROC Rank: 4k Comma Club
 
Join Date: Dec 2005
Model: *Former Ridgeline Owner
Model Year: 2006
Color: Other
Posts: 4,765
Re: automatic fuel shut off not working!!!!

I find with the RL, if I slow the flow down, it will always overflow. Let it run at its full rate and when it clicks off the first time, that's it... Any attempt on my part after that to add more gas always results in overfill.
xridgelinex is offline  
post #5 of 27 (permalink) Old 07-19-2009, 09:00 PM
ROC Rank: Senior
 
SilverRidge08's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Connecticut
Model: *Not a Ridgeline owner
Model Year: 2008
Color: Other
Posts: 960
Re: automatic fuel shut off not working!!!!

Quote:
Originally Posted by rakapur View Post
you sure?? it almost overflowed at the second station??
That's really odd that it happened twice. I'm sure about the shut off valve though. I have a guy who installs pump for me at gas stations all the time and they have to have shut off valves by law.
SilverRidge08 is offline  
post #6 of 27 (permalink) Old 07-19-2009, 09:04 PM
ROC Rank: Senior
 
SilverRidge08's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Connecticut
Model: *Not a Ridgeline owner
Model Year: 2008
Color: Other
Posts: 960
Re: automatic fuel shut off not working!!!!

BTW, what the heck happened that it took you over 12 hours to get home?
SilverRidge08 is offline  
post #7 of 27 (permalink) Old 07-19-2009, 09:04 PM Thread Starter
ROC Rank: 3k Comma Club
 
rakapur's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Clifton VA
Model: *Not a Ridgeline owner
Model Year: 2008
Color: Nimbus Gray Metallic
Posts: 3,432
Re: automatic fuel shut off not working!!!!

Quote:
Originally Posted by SilverRidge08 View Post
I have a guy who installs pump for me at gas stations all the time and they have to have shut off valves by law.
so you own a gas station? well your word is better then anybody else i guess

but its really weird it happened at the second, it was a Shell station right off of I95
rakapur is offline  
post #8 of 27 (permalink) Old 07-19-2009, 09:08 PM
ROC Rank: Senior
 
SilverRidge08's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Connecticut
Model: *Not a Ridgeline owner
Model Year: 2008
Color: Other
Posts: 960
Re: automatic fuel shut off not working!!!!

Quote:
Originally Posted by rakapur View Post
so you own a gas station? well your word is better then anybody else i guess

but its really weird it happened at the second, it was a Shell station right off of I95
No, I own an environmental company. I have to remediate contaminated soil from leaking tanks at gas stations all the time. Once remediated I have a friend of mine install new tanks and pumps if needed.

Last edited by SilverRidge08; 07-19-2009 at 09:10 PM.
SilverRidge08 is offline  
post #9 of 27 (permalink) Old 07-19-2009, 09:15 PM Thread Starter
ROC Rank: 3k Comma Club
 
rakapur's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Clifton VA
Model: *Not a Ridgeline owner
Model Year: 2008
Color: Nimbus Gray Metallic
Posts: 3,432
Re: automatic fuel shut off not working!!!!

Quote:
Originally Posted by SilverRidge08 View Post
No, I own an environmental company. I have to remediate contaminated soil from leaking tanks at gas stations all the time. Once remediated I have a friend of mine install new tanks and pumps if needed.
oh ok, do you think there is also something in the car that interacts with the one in the pump?
rakapur is offline  
post #10 of 27 (permalink) Old 07-19-2009, 09:22 PM
ROC Rank: Senior
 
SilverRidge08's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Connecticut
Model: *Not a Ridgeline owner
Model Year: 2008
Color: Other
Posts: 960
Re: automatic fuel shut off not working!!!!

Quote:
Originally Posted by rakapur View Post
oh ok, do you think there is also something in the car that interacts with the one in the pump?
That I'm not sure of, sorry. If there is some kind of blockage in your vehicle I would think it could make the fuel back up quicker in the fill tube and cause it to overflow for a split second.

Those shut off vavles in the pump handle are very sensitive, it's usually a problem with the shut off valve, not a vehicle.
SilverRidge08 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Honda Ridgeline Owners Club Forums > Honda Ridgeline > First Generation Ridgeline (1G 2006-2014) > 1G Problems & Issues

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda Ridgeline Owners Club Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
356 miles on a tank due to new exhaust!. daskraut Fuel Economy and Gas Related Discussion 55 09-28-2007 06:27 PM
Honda Named "Greenest Automaker" by Union of Concerned Scientists [4.3.7] T Mac Headlines 2 04-17-2007 07:38 PM
Fuel type? nwdiver Miscellaneous/General Honda Ridgeline Discussions 16 02-20-2007 09:30 PM
91-93 octane Jenskp 1G Under The Hood / Performance 15 01-23-2007 07:56 AM
Yes, Diesel and Cell Fuel Hondas are coming to the US... gonzo's rt Miscellaneous/General Honda Ridgeline Discussions 0 09-24-2006 03:47 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome