Honda Ridgeline Owners Club Forums banner
1 - 11 of 11 Posts

· Registered
Joined
·
452 Posts
Discussion Starter · #1 ·
So I come out of work tonight get in my ridgeline and the ABS, both VSA, and the VTM-4 lights are on, shut it off and on a couple times, same result. Drove it home with no problems. There was no lights on at all on my way in to work.

Also the truck still locks, but I get no lights or horn beep. I get lights with the unlock with the key fob, but thats it. Again when I went into work I did my normal 2 beeps to confirm it was locked.

Any one have any ideas? It shouldn't be the battery I just put a new one in a couple months ago, so I know its not that.
 

· Super Moderator
2008 Ridgeline RTS in Billet Silver Metallic
Joined
·
24,658 Posts

· Registered
Joined
·
606 Posts
Are you still on the original battery. ?

If so,with two compliantly different electrical gremlins I would be wounder if it's the battery starting to go south on you.

Edit: Yep he did say that he put a new battery in a couple months ago :act060:.
I guess somehow I missed the last sentience. My eyes seen you had your aftermarket add-ons listed and went right to that looking for anything electrical was added.
 

· Registered
Joined
·
452 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Are you still on the original battery. ?

If so,with two compliantly different electrical gremlins I would be wounder if it's the battery starting to go south on you.
....It shouldn't be the battery I just put a new one in a couple months ago, so I know its not that.
Kinda answered that in the first post so I wouldn't get any replies with that
 

· Registered
Joined
·
452 Posts
Discussion Starter · #5 ·
I'd start by checking the fuses first.

Edit: here are a couple of threads that may be helpful:

http://www.ridgelineownersclub.com/forums/showthread.php?t=30600

http://www.ridgelineownersclub.com/forums/showthread.php?t=46074
I was wondering if it was the fuses but that wouldn't cause the horn/lights to not come on when I lock the car vs them coming on when I lock it. Would it?

It drives perfectly fine and no problems with the brakes. Everything is working fine. When I went out this morning those 4 lights were still on. I was going to take it to Honda today but when I called they said service wasn't in today. So I guess I'm stuck till Monday. At least I am off that day.
 

· Super Moderator
2008 Ridgeline RTS in Billet Silver Metallic
Joined
·
24,658 Posts
Even new batteries have been known to fail. Still, you'd think a few months old battery would not be high on the list of suspects, especially if all other operations appear normal.
 

· Registered
Joined
·
1,638 Posts
It's a sensor. Good luck figuring out which one.
 

· Registered
Joined
·
452 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Came out of work at 6am this morning. Tried the lock button as I was walking to the car. Got the lights and beep. Got in started it up and all 4 lights were gone. I'll see if they stay away.


Sent from AutoGuide.com Free App
 

· Registered
Joined
·
452 Posts
Discussion Starter · #10 ·
It's been almost a week. No problems since. Must have just been a fluke thing.


Sent from AutoGuide.com Free App
 

· Registered
Joined
·
1,638 Posts
Spider in the sensor he died.
 
1 - 11 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top