Honda Ridgeline Owners Club Forums banner
1 - 15 of 15 Posts

flymo

· Registered
632 Posts
Discussion starter · #1 · (Edited)
Myślę więc o założeniu 20-calowych felg do mojego samochodu z 2025 roku i ewentualnym wyborze opony 275/45R20. Rozważam felgi Drag DR-64, które bardzo mi się podobają od dłuższego czasu. Są dostępne w szerokościach 9 lub 10 cali, obie z odsadzeniem 35. Myślę o wyborze szerokości 9 cali, żeby opona trochę bardziej wystawała poza obręcz i chroniła przed krawężnikami i tym podobnymi. 9-calowa felga jest również lżejsza, 32 funty w porównaniu do 35 funtów dla 10-calowej. Jakie inne kryteria powinienem wziąć pod uwagę?

DR-64 jest również produkowana w rozmiarze 18 cali i jeszcze tego nie wykluczyłem. Nie zjeżdżam z utwardzonych dróg, poza sporadycznymi drogami gruntowymi, ale dziury się zdarzają i wolałbym nie uszkodzić felgi. Zestaw 18-calowy byłby również znacznie lżejszy niż 20-calowy, co jest lepsze dla przyspieszenia i przebiegu.

Twoja opinia jest mile widziana! Dzięki!

Kryteria, które należy wziąć pod uwagę? Waga. Moim zdaniem, 32 do 35 funtów to po prostu za dużo dla koła Ridgeline z rynku wtórnego, zwłaszcza takiego, które naprawdę nie ma tego masywnego wyglądu ciężarówki, który niektórzy lubią. Możesz rozważyć poszukanie lżejszej opcji. 18-calowe felgi Enkei XM-6, które zamówiłem, ważą 21 funtów i mają nośność 1850 funtów (więcej niż te Drags), co jest więcej niż wystarczające dla Ridgeline. W rozmiarze 20 cali ważą 24 funty. Zdecydowanie zauważysz wzrost wagi koła 32-35 funtów w porównaniu z fabrycznym zestawem, a z drugiej strony zauważysz utratę wagi z lekkiego koła. Mieszkam na przedmieściach DC i ze względu na trwającą budowę drogi są pełne dziur. Osobiście nie rozważałbym niczego powyżej 18 cali na koło całoroczne. Dla tych, którzy mieszkają w pasie śnieżnym, przejście na 20 cali na lato i coś mniejszego na zimowy zestaw opon może mieć sens. 20 cali wyglądają dobrze, ale tak naprawdę nie zapewniają dużej ochrony przed krawężnikami i dziurami. Baw się dobrze.

Biorąc pod uwagę 18-calowe koło w celu oszczędności wagi, ochrona koła i komfort są zawsze najlepsze.

W moim G1 zacząłem od 18-calowych kół w połączeniu z oponą ATM. Koło ważyło około 27 funtów, a z oponą każdy róg ważył około 59 funtów. Zużycie paliwa było duże pomimo pór roku.
Następnie przeszedłem na 20-calowe koło w połączeniu z oponą całoroczną. Koło ważyło około 38 funtów, a z oponą każdy róg ważył około 76 funtów. Zużycie paliwa jest lepsze niż fabryczne EPA.

18-calowa opona ATM ważyła 39 funtów, podczas gdy 20-calowa opona całoroczna o wysokich osiągach waży 38 funtów. Czysto z fizycznego punktu widzenia, każdy róg zwiększył się o 17 funtów, a mimo to moje zużycie paliwa poprawiło się.

To powiedziawszy, aby zaoszczędzić pieniądze, poprawić komfort jazdy i mieć zdrowe zużycie paliwa, polecam wybrać 18-calowe koło owinięte oponami całorocznymi.

Waga opony zrobi największą różnicę (w porównaniu do koła), ponieważ jest najdalej od środka obrotu. Opór toczenia również robi ogromną różnicę. Waga koła / opony jest mniejszym problemem podczas jazdy ze stałą prędkością po autostradzie. Jest to większy problem podczas jazdy po mieście z częstym zatrzymywaniem się i ruszaniem. Smuf, czy mówisz, że Twoje standardowe koło ważyło 27 funtów? Czy to był stop 18" czy stal czy coś innego?

Discussion starter · #5 ·
Dzięki - Rozumiem, że waga jest ważna. Z dreamshop, standardowe koło waży 27,657 funtów. 18-calowa wersja DR-64 waży 24 funty. Podoba mi się waga Enkei XM-6, ale nie jestem fanem wyglądu.

Więc skłaniam się ku 18-calowej wersji DR-64, ze względu na wagę i trwałość. Jest dostępna z przesunięciem 20 i 40. Czy dobrze rozumiem, że standardowe koło ma przesunięcie 45? Jeśli tak, prawdopodobnie wybrałbym 40.

Tak, przesunięcie 40 byłoby właściwym rozwiązaniem i wierzę, że standardowe przesunięcie wynosi 45 po 2020 roku w GenII. Myślę, że największym problemem z 20-calowymi felgami w tych DR-64 było to, że miały one szerokość 9 i 10 cali. Wydawało się to dodawać ogromną ilość do wagi. Co dziwne, przewodnik po dopasowaniu Drag nie pokazuje DR-64 dla Twojego Ridgeline. W przypadku 20-calowych felg widzę, że opcje o szerokości 9 i 10 cali z dostępnymi przesunięciami MOGŁY stanowić problem, ale w rozmiarze 18 cali specyfikacje (w tym rozstaw śrub, przesunięcie i nośność) wyglądają dobrze. Możesz skontaktować się z nimi, aby zapytać, dlaczego nie pokazują 18-calowych DR-64 dla Twojej ciężarówki.

Czy offset felgi dla Ridgeline 2023 i podobnych wynosi zero?

@eurban, moje fabryczne felgi to 17-calowe stalówki. Koła Velox miały 18 cali, a koła MB mają 20 cali. Zgodnie z tym wątkiem, stalówki ważą 30 funtów, a inny punkt sprzedaży podał, że ważą 28 funtów.

@flymo Drag-64 pasuje do G1 i G2. Było to jedno z kół, które brałem pod uwagę, gdy w 2018 roku myślałem o zakupie felg aluminiowych.

Patrząc na DR-64, w konfiguracji 18x8 waży 24 funty. Jednak ten z przesunięciem +20 mm ma otwór centralny 74 mm, a ten z +40 mm ma otwór centralny 72,6 mm.
Konfiguracja 20x9 waży 32 funty. Ten z przesunięciem +20 mm ma otwór 74 mm, a ten z +35 mm ma otwór 72,6 mm.
Konfiguracja 20x10 waży 35 funtów. Ten z +23 mm ma otwór 74 mm, a przesunięcie +35 mm ma otwór 72,6 mm.

Fabryczny otwór piasty wynosi 64,1 mm i dlatego można dostać każde z tych kół, ale trzeba zdobyć pierścienie centrujące piasty, aby prawidłowo zamontować koła. Dopóki koła są w magazynie w DT, śmiało.
Niestety, kiedy szukałem felg 20" w zeszłym roku, nie były one dostępne.

Felgi Enkei są świetne, a XM-6, które lubię, to 20x8,5 z +40 mm i waży tylko 24 funty - ale kosztuje prawie 300 dolarów za felgę. Za drogie dla mnie :)

Patrząc na DR-64, w konfiguracji 18x8 waży 24 funty. Jednak ten z przesunięciem +20 mm ma otwór centralny 74 mm, a ten z +40 mm ma otwór centralny 72,6 mm.
Konfiguracja 20x9 waży 32 funty. Ten z przesunięciem +20 mm ma otwór 74 mm, a ten z +35 mm ma otwór 72,6 mm.
Konfiguracja 20x10 waży 35 funtów. Ten z +23 mm ma otwór 74 mm, a przesunięcie +35 mm ma otwór 72,6 mm.

Fabryczny otwór piasty wynosi 64,1 mm i dlatego można dostać którekolwiek z tych kół, ale trzeba dostać pierścienie centrujące piasty, aby prawidłowo zamontować koła. Dopóki koła są w magazynie w DT, śmiało.
Niestety, kiedy rok temu szukałem felg 20", nie były one dostępne.

Felgi Enkei są świetne, a XM-6, które lubię, to 20x8,5 z +40 mm i waży tylko 24 funty - ale kosztuje prawie 300 dolarów za felgę. Za drogo dla mnie :)
234 dolary za felgę za 20" Xm6s, a także znalazłem kod kuponu (w moim przypadku dla 18") na kolejne 40 dolarów lub więcej z całości. . . .
Mój zestaw 18" (760 dolarów łącznie z podatkiem) dotarł wczoraj i jest nowy i wolny od wad.

Właśnie założyłem Fuel Assault 20x9 z offsetem 35 mm. Podoba mi się ich wygląd, a jazda jest mniej więcej taka sama. Nie mogłem znaleźć wyglądu, którego chciałem, w żadnych 18-calowych felgach.

Właśnie założyłem Fuel Assault 20x9 z offsetem 35 mm. Podoba mi się ich wygląd, a jazda jest mniej więcej taka sama. Nie mogłem znaleźć wyglądu, którego chciałem, w żadnych felgach 18-calowych.
Nie widzę dopasowania 5x120 na ich stronie internetowej? 20-calowe, które wymieniają, ważą ponad 40 funtów. Zdecydowanie za ciężkie dla mnie.

1 - 15 of 15 Posts