Myślę więc o założeniu 20-calowych felg do mojego samochodu z 2025 roku i ewentualnym wyborze opony 275/45R20. Rozważam felgi Drag DR-64, które bardzo mi się podobają od dłuższego czasu. Są dostępne w szerokościach 9 lub 10 cali, obie z odsadzeniem 35. Myślę o wyborze szerokości 9 cali, żeby opona trochę bardziej wystawała poza obręcz i chroniła przed krawężnikami i tym podobnymi. 9-calowa felga jest również lżejsza, 32 funty w porównaniu do 35 funtów dla 10-calowej. Jakie inne kryteria powinienem wziąć pod uwagę?
DR-64 jest również produkowana w rozmiarze 18 cali i jeszcze tego nie wykluczyłem. Nie zjeżdżam z utwardzonych dróg, poza sporadycznymi drogami gruntowymi, ale dziury się zdarzają i wolałbym nie uszkodzić felgi. Zestaw 18-calowy byłby również znacznie lżejszy niż 20-calowy, co jest lepsze dla przyspieszenia i przebiegu.
Twoja opinia jest mile widziana! Dzięki!
DR-64 jest również produkowana w rozmiarze 18 cali i jeszcze tego nie wykluczyłem. Nie zjeżdżam z utwardzonych dróg, poza sporadycznymi drogami gruntowymi, ale dziury się zdarzają i wolałbym nie uszkodzić felgi. Zestaw 18-calowy byłby również znacznie lżejszy niż 20-calowy, co jest lepsze dla przyspieszenia i przebiegu.
Twoja opinia jest mile widziana! Dzięki!