Honda Ridgeline Owners Club Forums banner

Najlepszy raport historii pojazdu lub alternatywa dla Carfax dla używanego Honda Ridgeline?

1.2K views 12 replies 13 participants last post by  BoulderBuster  
#1 ·
Przyglądam się kilku używanym Ridgelines z lat 2017–2020 i chcę się upewnić, że niczego ważnego nie przegapiam. Niektóre oferty wyglądają na czyste, ale sprzedawcy nie podają zbyt wielu informacji poza podstawowym przebiegiem i kilkoma zdjęciami. Brak wzmianki o historii serwisowej lub liczbie właścicieli.

Zanim przejdę dalej, chcę pobrać raport VIN, aby uzyskać pełny obraz — własność, rejestry wypadków, a może nawet sposób użytkowania. W przeszłości korzystałem z Carfax, ale nie podoba mi się cena, więc jestem otwarty na każdą dobrą alternatywę dla Carfax, która nadal zapewnia szczegółową historię pojazdu.

Jeśli ktoś znalazł tutaj solidny raport samochodowy dla Ridgelines — lub taki, który pomógł uniknąć podejrzanej transakcji — chętnie dowiem się, co zadziałało.

#4 ·
Kupiłem używany samochód rok temu i użyłem Carfax. To nie jest tanie. Wydaje mi się, że można zapłacić za pojedynczy raport lub zapłacić za roczną subskrypcję, jeśli rozglądasz się i chcesz zobaczyć wiele raportów. Jeśli poprzedni właściciele korzystali z usług dealera w zakresie wszystkich czynności konserwacyjnych, otrzymasz dokładny raport. Jeśli doszło do wypadków, które zostały zgłoszone za pośrednictwem ubezpieczenia, zostaną one wyświetlone. Ale jeśli ktoś twierdzi, że wykonał własną konserwację lub naprawił jakąś kolizję za pośrednictwem kolegi, nie pojawi się to w Carfax. Jak zwykle, "kupujący uważaj" zawsze ma zastosowanie.

#5 ·
kupiłem używany samochód rok temu i użyłem Carfax. To nie jest tanie. Wydaje mi się, że można zapłacić za pojedynczy raport lub wykupić roczną subskrypcję, jeśli rozglądasz się i chcesz zobaczyć wiele raportów. Jeśli poprzedni właściciele korzystali z usług dealera w zakresie wszystkich czynności konserwacyjnych, otrzymasz dokładny raport. Jeśli doszło do wypadków, które zostały zgłoszone za pośrednictwem ubezpieczenia, zostaną one wyświetlone. Ale jeśli ktoś twierdzi, że wykonał własną konserwację lub naprawił jakąś kolizję za pośrednictwem znajomego, nie pojawi się to w Carfax. Jak zwykle, "kupujący strzeż się" zawsze ma zastosowanie.
Carfax jest tak dokładny, jak informacje, które otrzymują. Wszyscy dealerzy mogą, ale nie muszą, dostarczać odpowiednich informacji.

#6 ·
W zależności od samochodu, który dostanę, są dwa... Jeden CarFax i jeden Autocheck. W tamtym czasie odkryłem, że Audi S4, które chciałem kupić, miało wypadek w Autocheck, ale nie w CarFax. I słyszałem, że niektórzy nieuczciwi dealerzy będą retuszować fałszywe raporty historii samochodów, usuwając złe informacje w kopii, którą otrzymujesz. ... Mówię: bądź ostrożny!

#10 ·
W zależności od samochodu dostaję dwa... Jeden CarFax i jeden Autocheck. W tamtym czasie odkryłem, że Audi S4, które chciałem kupić, miało wypadek widoczny w Autocheck, ale nie w CarFax. I słyszałem, że niektórzy pozbawieni skrupułów dealerzy będą retuszować fałszywe raporty historii samochodów, usuwając złe informacje w kopii, którą otrzymujesz. ... Mówię, bądź ostrożny!
Miałem podobne doświadczenie. CarFax nie pokazał uszkodzeń ramy. Autocheck pokazał uszkodzenia ramy w jaskrawoczerwonym, zauważalnym druku. Autocheck ma lepszy dostęp do szczegółów aukcji niż CarFax. Ale dealer samochodów używanych zrobił ze mną odwrotnie. Autocheck, który podpisałem, nie pokazywał niczego, co by się wyróżniało. Wyszedł z pokoju, żeby zrobić moją kopię do zabrania do domu. Tydzień później sprawdzałem moje dokumenty przed ich złożeniem i tam to było w raporcie AutoCheck - jaskrawoczerwony druk z napisem 'Uszkodzenie ramy' - nie było tak na tym, który podpisałem.

#7 ·
Carax, tak. Jeśli kupujesz od osoby prywatnej lub tak naprawdę od kogokolwiek, zadawaj pytania i jeszcze więcej pytań. Poproś ich o przesłanie zdjęć. Jeśli kupujesz Hondę, użyj mojego Garażu. Pobierz numer VIN i wprowadź go do Mojego Garażu, aby zobaczyć, co tam jest.

#9 ·
Nie kupuj modelu z lat 2017-2019, chyba że cena jest wyjątkowo dobra. Z tych lat wybierz model z 2020 roku i 9-biegową skrzynią biegów. 6-biegowa skrzynia biegów okazała się mniej niezawodna dla wielu (nie wszystkich) właścicieli, dlatego Honda montowała ją tylko w modelach z lat 2017-2019 przed zmianą.

Nie ma znaczenia, co mówi jakikolwiek internetowy raport o pojeździe. Regularne czytanie tego forum dałoby ci więcej przydatnych informacji na temat tego, jakich roczników unikać.

#11 ·
Przyglądam się kilku używanym Ridgelines z lat 2017–2020 i chcę się upewnić, że niczego ważnego nie przegapiam. Niektóre oferty wyglądają na czyste, ale sprzedawcy nie podają zbyt wielu informacji poza podstawowym przebiegiem i kilkoma zdjęciami. Brak wzmianki o historii serwisowej lub liczbie właścicieli.

Zanim przejdę dalej, chcę wyciągnąć raport VIN, aby uzyskać pełny obraz — własność, zapisy wypadków, a może nawet sposób użytkowania. Używałem Carfax w przeszłości, ale nie podoba mi się cena, więc jestem otwarty na każdą dobrą alternatywę dla Carfax, która nadal zapewnia szczegółową historię pojazdu.

Jeśli ktoś znalazł tutaj solidny raport samochodowy dla Ridgelines — lub taki, który pomógł uniknąć podejrzanej transakcji — chętnie dowiem się, co zadziałało.
Pierwsza generacja to jedyna generacja... Wyprodukowano w Kanadzie... Wszystkie inne są produkowane w Alabamie... Podobnie jak Microsoft, z czasem stawały się coraz gorsze...

#12 ·
Nie polecałbym korzystania z usług związanych z samochodami używanymi do niczego innego niż narzędzie, które wskazuje rodzaj historii serwisowej pojazdu. Nawet wtedy istnieje możliwość, że samochód mógł być serwisowany bez żadnych zapisów, więc sprawdź schowek w desce rozdzielczej pod kątem dowodów na niezgłoszone prace mechaniczne.

Jako 64-latek spędziłem życie kupując używane samochody dla siebie, żony i naszych trojga dzieci. Zajmuję się również większością własnych napraw, w tym wymianą oleju i płynu w skrzyni biegów, pracami przy hamulcach, wymianą amortyzatorów, wymianą paska rozrządu oraz wymianą alternatorów, pomp wody i pomp wspomagania kierownicy, między innymi. Nic zbyt dużego, ale wierzę, że rozumiesz mój punkt widzenia i mam sporą wiedzę na temat tego, co należy sprawdzić.

Zatem, jaki przebieg bierzesz pod uwagę przy zakupie tego modelu z lat 2017-2020? Jest to kluczowe, ponieważ jeśli jest to mniej niż 40 tysięcy mil, nie powinno być nic złego, a jeśli są problemy, niezbędne usługi, które nie zostały wykonane, powinny być wykonane od razu. Jeśli przebieg przekracza 40 tysięcy mil, rozsądnie jest zlecić sprawdzenie go zaufanemu mechanikowi i zapłacić za tę usługę; to niewielka cena za spokój ducha.

Odwołuję się również do "Consumer Reports Car Ratings" dla każdego pojazdu, który rozważam zakup, a jeśli nie otrzyma dobrej oceny, zaczynam badać inne opcje. NIGDY NIE ZAKOCHUJ SIĘ W KONKRETNYM MODELU SAMOCHODU. Powtarzaj tę mantrę w swoim umyśle, aż nie będziesz mógł jej już więcej recytować. Chociaż podziwiam estetykę wielu samochodów, nie wybrałbym żadnego tylko na podstawie wyglądu.

Istnieją dodatkowe czynniki, które należy wziąć pod uwagę podczas sprawdzania pojazdu - spójrz pod spód, jeśli to możliwe, umieść go na podnośniku, tak jak zrobi to Twój mechanik; mogą sprawdzić, czy nie ma wycieków lub problemów z ramą, nieprawidłowo dopasowanych paneli nadwozia i ogólnej czystości pojazdu. Spróbuj zobaczyć więcej niż tylko pracę detailingową. Sprawdź pedał hamulca pod kątem zużycia i sprawdź opony pod kątem zużycia; przejedź dłońmi po zewnętrznych krawędziach, a jeśli nie są gładkie, możesz mieć problemy z zawieszeniem lub niewspółosiowością. Wiem, że nie omówiłem wszystkiego, na co należy zwrócić uwagę, ale myślę, że rozumiesz ideę.

Po raz kolejny, NIGDY NIE ZAKOCHUJ SIĘ W KONKRETNYM MODELU SAMOCHODU.

#13 ·

Zanim przejdę dalej, chcę pobrać raport VIN, aby uzyskać pełny obraz — własność, zapisy wypadków, a może nawet sposób użytkowania. W przeszłości korzystałem z Carfax, ale nie podoba mi się cena, więc jestem otwarty na każdą dobrą alternatywę dla Carfax, która nadal zapewnia szczegółową historię pojazdu.

Jeśli ktoś znalazł tutaj solidny raport samochodowy dla Ridgelines — lub pomógł uniknąć podejrzanej transakcji — chciałbym usłyszeć, co zadziałało.
Moja rada to uzyskanie raportu CarFax, a ktoś wspomniał o AutoCheck (?). Jeśli znajdziesz coś negatywnego — jak wypadek lub oznaki manipulacji licznikiem — odejdź.

Ale jeśli nie widzisz wypadku ani niczego negatywnego, raportom niekoniecznie można ufać.

Miałem samochód uderzony — podczas parkowania — i kazałem go naprawić. Ubezpieczenie sprawcy zapłaciło. 8200 $. I roszczenie o obniżoną wartość w wysokości 2500 $.

Około 18 miesięcy później poszedłem wymienić samochód. Miałem zdjęcia uszkodzeń i kopię dokumentacji naprawy. Zanim rzeczoznawca samochodów używanych w ogóle postawił stopę w samochodzie, powiedziałem mu, że miał wypadek. Wręczyłem mu zdjęcia. I kopię dokumentacji naprawy. Ledwo na to spojrzał i oddał mi to. Powiedziałem mu, że są dla akt samochodu. Odmówił ich przyjęcia.

Samochód przeszedł kontrolę z najwyższymi ocenami. Otrzymałem dobrą kwotę za wymianę.

Kilka miesięcy później, z ciekawości, szukałem samochodu. Znalazłem to. Ogłoszenie online miało dużymi literami CZYSTY CARFAX.

Przyjrzałem się raportowi CarFax i nie było wzmianki o wypadku. Och, kazałem również naprawić samochód w dużym/ruchliwym i wysoce polecanym warsztacie naprawczym, a następnie zleciłem kontrolę samochodu przez dwóch starszych techników serwisowych dealera, którzy dali samochodowi kciuk w górę.

Nie wiem, czy raport CarFax został zedytowany, czy też wypadek po prostu nie został zgłoszony, czy też cokolwiek robi się, aby pojawił się w raporcie CarFax.

Z raportu CarFax zauważyłem, gdzie jeden używany samochód, który rozważałem, spędził trochę czasu. Zadzwoniłem do dealerów w okolicy i z numerem VIN poprosiłem o wszelkie informacje dotyczące serwisu. Unikałem pytania o poprzedniego właściciela. Otrzymałem kilka szczegółów dotyczących serwisu. Ok. data i mile.

Następnie miałem całkiem dobry zapis serwisowania samochodu i byłem przekonany, że otrzymał on odpowiedni serwis. Moja inspekcja nie wykazała żadnych oznak napraw powypadkowych.

I samochód przeszedł moją kontrolę samochodu używanego, która obejmowała jazdę próbną i jazdę testową. Więc kupiłem samochód.