Honda Ridgeline Owners Club Forums banner
1 - 20 of 20 Posts

Joe D

· Registered
2018 RTL-E
20 Posts
Discussion starter · #1 ·
To najdziwniejsze zachowanie i zaczęło się dopiero w ciągu ostatnich dwóch tygodni.

Będę podłączony do CarPlay, słuchając Sirius, a następnie ekran gaśnie z komunikatem, że żadne urządzenie nie jest podłączone. Następnie wznowi działanie bez odłączania i ponownego podłączania kabla. Wykluczyłem kabel, próbując nowych OEM. Potrząsnąłem również połączeniem, gdy CarPlay jest aktywny, aby sprawdzić, czy port USB może być problemem, ale pozostaje podłączony. Po prostu losowo będzie się łączyć i rozłączać. Zdarzyło się to w systemie iOS 13 i najnowszym systemie iOS 14. Ostatnio używałem Map Google, więc planuję sprawdzić, czy to samo dzieje się z Mapami Apple.

Czy ktoś jeszcze to widzi?

To najdziwniejsze zachowanie i zaczęło się dopiero w ciągu ostatnich dwóch tygodni.

Będę podłączony do CarPlay, słuchając Sirius, a następnie ekran zgaśnie z komunikatem, że żadne urządzenie nie jest podłączone. Następnie wznowi działanie bez odłączania i ponownego podłączania kabla. Wykluczyłem kabel, próbując nowych OEM. Potrząsnąłem również połączeniem, gdy CarPlay jest aktywny, aby sprawdzić, czy port USB może być problemem, ale pozostaje podłączony. Po prostu losowo będzie się łączyć i rozłączać. Zdarzyło się to w systemie iOS 13 i najnowszym iOS 14. Ostatnio używałem Map Google, więc planuję sprawdzić, czy to samo dzieje się z Mapami Apple.

Nienawidzę tego mówić, ale myślę, że to normalne.

Discussion starter · #3 ·

Będę podłączony do CarPlay i słuchał Sirius, a następnie ekran zgaśnie z komunikatem, że żadne urządzenie nie jest podłączone. Następnie wznowi działanie bez odłączania i ponownego podłączania kabla. Wykluczyłem kabel, próbując nowych OEM. Potrząsnąłem również połączeniem, gdy CarPlay jest aktywny, aby sprawdzić, czy port USB może być problemem, ale pozostaje podłączony. Po prostu losowo będzie się łączyć i rozłączać. Zdarzyło się to z iOS 13 i najnowszym iOS 14. Ostatnio używam Map Google, więc planuję sprawdzić, czy to samo dzieje się z Mapami Apple.

Myślę, że znalazłem winowajcę. Mapy Google.

Odkąd aktualizacja Map Google została wprowadzona do pulpitu CarPlay, zacząłem z niej korzystać zamiast Map Apple. Nie mogłem być pewien, czy wtedy po raz pierwszy zauważyłem przerwy, ale postanowiłem przełączać się między Mapami Google i Mapami Apple. W ciągu minuty od Google zgłoszono rozłączanie i ponowne łączenie. Przełączyłem się na Apple i to się nie wydarzyło. Zamierzam zgłosić to jako błąd do Google.

To właśnie zaczęło się dziać również u mnie.
Ponadto muszę podłączyć mojego iPhone'a, zanim uruchomię RL, w przeciwnym razie CarPlay się nie otworzy.

To zachowanie rozpoczęło się dzień po ostatniej aktualizacji systemu iOS, jestem pewien, że to wina tego.

Discussion starter · #6 ·
Kolejna aktualizacja.

Przełączam się między Mapami Google a Mapami Apple. Odkąd opublikowałem 4 dni temu, połączenie jest stale zrywane podczas korzystania z Map Google. Za każdym razem. Jak dotąd, żadnych przerw w działaniu podczas korzystania z Map Apple.

Kolejna aktualizacja.

Przełączałem się między Mapami Google a Mapami Apple. Odkąd zamieściłem post 4 dni temu, połączenie jest stale zrywane podczas korzystania z Map Google. Za każdym razem. Jak dotąd, żadnych przerw podczas korzystania z Map Apple.
Ciekawe, nigdy nie patrzyłem na to z punktu widzenia obwiniania pewnych aplikacji za rozłączenie, bardziej oprogramowania jednostek centralnych lub iOS. Używam również wersji beta iOS 14 od lipca, więc to też miałem z tyłu głowy. Zbyt wiele zmiennych, dlatego skargi na te urządzenia rosną z punktu widzenia „problemów na 100 pojazdów”. Kiedyś nie było zmiennych zewnętrznych tego typu.

Mam przejechane mniej niż 700 mil i zdarzyło się to dwa razy dzisiaj wieczorem w drodze do domu, drugi raz po około 30 minutach jazdy i mogłem być w trasie 15 minut, kiedy to trwało mniej niż minutę. Odłączyłem od portu USB i szybko podłączyłem z powrotem, uruchomiłem ponownie. Nie korzystałem wtedy z map i nigdy ich nie używałem, z wyjątkiem krótkiego czasu lub dwóch i nigdy Map Google.

Będę podłączony do CarPlay, słuchając Sirius, a następnie ekran się wyłącza z komunikatem, że żadne urządzenie nie jest podłączone. Następnie wznowi działanie bez odłączania i ponownego podłączania kabla. Wykluczyłem kabel, próbując nowe OEM. Próbowałem również poruszać połączeniem, gdy CarPlay jest aktywny, aby sprawdzić, czy port USB może być problemem, ale pozostaje podłączony. Po prostu losowo będzie się łączyć i rozłączać. Zdarzyło się to w systemie iOS 13 i najnowszym iOS 14. Ostatnio używałem Map Google, więc planuję sprawdzić, czy to samo dzieje się z Mapami Apple.

Tak, kiedy używam Map Google i jest w widoku satelitarnym. Próbuję sam to rozgryźć. To prawie tak, jakby system nie mógł obsłużyć grafiki lub coś w tym stylu i się zawiesza.

Myślę, że znalazłem winowajcę. Mapy Google.

Odkąd aktualizacja Map Google została wprowadzona do pulpitu CarPlay, zacząłem z niej korzystać zamiast Map Apple. Nie mogłem być pewien, czy to wtedy po raz pierwszy zauważyłem rozłączenia, ale postanowiłem przełączać się między Mapami Google i Mapami Apple. W ciągu minuty od Google nastąpiło rozłączenie i ponowne połączenie. Przełączyłem się na Apple i to się nie wydarzyło. Zamierzam zgłosić to jako błąd do Google.
Nie wiem, czy to Google, ponieważ dzieje się tak w moim Ridgeline z 2020 roku podczas korzystania z Map Google w widoku satelitarnym, ale nie w Civic mojej żony z 2020 roku. Zastanawiam się, czy jednostka centralna Ridgeline jest po prostu przestarzała i sama potrzebuje aktualizacji

Myślę, że może RAZ Android Auto rozłączył się podczas jazdy, a następnie połączył ponownie. Używam Map Google przez cały czas z odtwarzaczem audio innej firmy. Najgorszą rzeczą, która zwykle się dzieje, jest to, że gdy jednostka centralna się uruchamia i (w końcu!) ładuje AA, muzyka zaczyna grać przez chwilę, a następnie pauzuje. Wymaga to naciśnięcia przycisku odtwarzania na ekranie, aby uruchomić. Często zdarza się to podczas wycofywania z garażu, więc muszę zmienić na N, aby ponownie zobaczyć ekran, nacisnąć odtwarzanie, a następnie zamknąć drzwi garażowe. Powolność jednostki centralnej to jedyna PRAWDZIWA skarga, jaką mam na temat mojego 2020 RTL-E.

Właśnie zdałem sobie sprawę, że Waze może powodować niektóre problemy. Przełączyłem się z powrotem na Mapy Google i wydaje się, że działa lepiej. Zamówiłem adapter AAWireless z Indiegogo i mam nadzieję, że to też pomoże. Mam nadzieję, że będę go miał za miesiąc lub dwa. Chciałbym, żeby mój zupełnie nowy pojazd z 2020 roku nie działał na oprogramowaniu z 2015 roku.

To nie ma nic wspólnego z Waze, Mapami Google ani żadną inną aplikacją. To Honda. To samo gówno dzieje się, gdy podłączam mojego iPhone'a do Ridgeline z 2020 roku. Nie ma znaczenia, czy używam map Apple, map Google, czy po prostu słucham Spotify. Ten sam telefon działa bez zarzutu z moimi innymi samochodami od lat.

Będę podłączony do CarPlay, słuchając Sirius, a następnie ekran zgaśnie z komunikatem, że żadne urządzenie nie jest podłączone. Następnie wznowi działanie bez odłączania i ponownego podłączania kabla. Wykluczyłem kabel, próbując nowych OEM. Potrząsnąłem również połączeniem, gdy CarPlay jest aktywny, aby sprawdzić, czy port USB może być problemem, ale pozostaje podłączony. Będzie po prostu losowo łączyć się i rozłączać. Zdarzyło się to w systemie iOS 13 i najnowszym systemie iOS 14. Ostatnio używam Map Google, więc planuję sprawdzić, czy to samo dzieje się z Mapami Apple.

Miałem ten sam problem z Mapami Google, ale nie z Waze.

Mała aktualizacja... Zaktualizowałem do nowego telefonu z Androidem (Pixel 5) i na początku miałem kilka problemów. Przez pierwsze kilka razy, kiedy z nim jeździłem, HU rozłączał się z telefonem. Zdarzyło się to kilka razy podczas kilku krótkich przejazdów, potem wydawało się, że nie ma częstych problemów, ale zdarzało się kilka losowych rozłączeń. Wybrałem się w długą podróż (Austin do Tampa i z powrotem) i nie połączył się ani razu. Po tej podróży, jadąc pewnego wieczoru z pracy do domu, HU po prostu całkowicie się wyłączył i uruchomił ponownie. Potem telefon rozłączył się jeszcze kilka razy. Wcześniej w tym tygodniu wymieniłem kable na zupełnie nowe i nie miałem problemów. Zobaczymy, czy to rozwiąże problemy.

1 - 20 of 20 Posts