Honda Ridgeline Owners Club Forums banner

Czy RT ma subwoofer?

9.8K views 24 replies 9 participants last post by  shovelhd  
#1 ·
Czy ktoś wie, czy RT ma subwoofera za tylnym siedzeniem? Wydawało mi się, że gdzieś czytałem, że go nie ma, ale nie mogę go znaleźć. A jeśli kupię jeden, czy jest tam już jakiś kabel do podłączenia go, czy będę musiał go poprowadzić? Dzięki za pomoc!

#2 ·
Modele RT/RTX nie mają subwoofera. Będziesz musiał poprowadzić własny kabel; nie jest on częścią wiązki przewodów RT/RTX.

#5 ·
unobstreperous- kod zabezpieczeń radia dostępny przy zakupie? Urządzenie (CD) zablokowane do wysyłki? Dzięki.

#7 ·
Dzięki. Na jaki zestaw z rynku wtórnego się zdecydowałeś?

#9 ·
To nie jest najlepsze zdjęcie. Niektórzy ludzie włożyli więcej trudu i pomalowali plastik otaczający radio, aby pasował do deski rozdzielczej. Rozważałem to, ale myślę, że czerń pasuje do czerni wokół prędkościomierza/wskaźników. Albo moja żona była naprawdę gotowa, żebym skończył ten projekt w tym momencie... :)

Attachments

#10 ·
Więc, jak podoba Ci się Twój Kenwood DNX7100?? Rozważam zrobienie tego samego i po prostu chciałem więcej opinii przed podjęciem decyzji.

Czy instalacja była trudna? Jaki rodzaj kamery cofania, jeśli w ogóle, zainstalowałeś? Jakich dodatków użyłeś (przyciski na kierownicy itp.)?

Dzięki za wszelką pomoc!

#11 ·
Jestem naprawdę zadowolony z Kenwood DNX 7100. Nie zainstalowałem modułu bluetooth - więc nie mogę powiedzieć, jak to w ogóle działa. Ale integracja z ipodem jest niesamowita. Podobny układ menu do dostępu do muzyki, podcastów itp. Wyświetla okładki albumów, wideo. Łatwe przewijanie muzyki.

Do sterowania z kierownicy zainstalowałem PAC SWI-JACK i chociaż przeczytałem wszystkie sugestie dotyczące niejawnego przestrzegania instrukcji, pominąłem część dotyczącą uziemienia brązowego przewodu w standardowej wiązce. Po naprawieniu sterowanie z kierownicy działa całkiem dobrze. Jest pewne opóźnienie, którego nie było w przypadku standardowych elementów sterowania przyciskami stereo.

Zainstalowałem kamerę Kenwooda - zapewnia wspaniały widok zarówno w dzień, jak i w nocy. Jest zainstalowana we wgłębieniu pod uchwytem tylnej klapy, dzięki czemu zapewnia wspaniały widok na mój hak - cofanie do mojej przyczepy jest TAK łatwe.

Brakowało mi basu z fabrycznego subwoofera, więc zainstalowałem niestandardową skrzynię subwoofera firmy Elemental Designs i ich płytki subwoofer 10" (SQ10). Idealnie zastępuje fabryczną skrzynię subwoofera za tylnym siedzeniem. Jest zasilany wzmacniaczem monoblokowym MTX Thunder TC 3001 300 W przy 2 omach, który zainstalowałem po drugiej stronie za tylnym siedzeniem.

Skrzynia jest dokładną kopią tej, zbudowaną przez tego samego gościa (Chris) z Elemental Designs:
http://www.ridgelineownersclub.com/f...ad.php?t=13308

To był duży krok naprzód w stosunku do fabrycznej skrzyni. Jednak jeśli podkręcę go do absurdalnych poziomów (co świetnie obsługuje), głośnik uderza w tylne siedzenie :(.

W tym momencie nie czułem, że głośniki w drzwiach OEM nadążają za subwooferem, więc zainstalowałem głośniki Polk Audio db 651s 6-1/2" Slim 2-drożne w przednich i tylnych drzwiach.

Podsumowując, jestem BARDZO zadowolony z konfiguracji.

Powodzenia!!

#12 ·
Nowszy Kenwood KCA-BT200 jest sporym ulepszeniem w stosunku do starszego KCA-BT100 z zeszłego roku.

Ten nowy moduł pozwoli nie tylko na wykonywanie i odbieranie połączeń (oczywiście), ale także na wybieranie głosowe i strumieniowanie audio.

Kolejną wspaniałą funkcją, pod warunkiem że telefon jest kompatybilny, jest możliwość odbierania i wysyłania wiadomości tekstowych za pośrednictwem ekranu.

Prawie zapomniałem o kolejnej ulepszonej funkcji BT200, która pozwala na wybieranie numerów tonowych, takich jak numery wewnętrzne lub tym podobne, po nawiązaniu początkowego połączenia.

#13 ·
Wszystko prawda, ale funkcje zależą od HU i Twojego telefonu. Nie otrzymuję funkcji, które pokazujesz z moją kombinacją DDX8120/BT200, tylko niektóre z nich. To była jednak ogromna aktualizacja kompatybilności. Mój telefon HTC działa znacznie lepiej z 200 niż z 100.

#14 ·
Wszystko prawda, ale funkcje zależą od HU i Twojego telefonu. Nie otrzymuję funkcji, które pokazujesz z moją kombinacją DDX8120/BT200, tylko niektóre z nich. Była to jednak ogromna aktualizacja kompatybilności. Mój telefon HTC działa znacznie lepiej z 200 niż z 100. Kenwood prowadzi informacje o kompatybilności BT na tej stronie internetowej: http://www.kenwood.com/bt/information/
Zgadza się. Kilka tygodni temu zainstalowałem DNX7120 w Ridgeline, którego klient miał Motorolę Razor. Wszystko działało, w tym wiadomości tekstowe (SMS). Jednak w tym samym radiu wypróbowałem mój Palm Treo 700wx i nie miałem szczęścia, ale strumieniowanie audio działało. Czego i tak nigdy bym nie używał. W moich Excursions mam DDX8019, z których tylko jeden zaktualizowałem do BT200. Z doświadczenia wiem, że telefony HTC były do bani z bluetoothami. Miałem telefon T-Mobile Wing przed moim Palm. Ten telefon jest produkowany przez HTC. Kiedy instalowałem bluetoothy w pojazdach, miałem tak duży problem z połączeniem HTC z bluetoothami, które instalowałem. Dotyczyło to zestawów Parrot, Motorola i Ford Mobile Ease. Wydawało się, że co drugi mózg BT100 działa z moim telefonem. Naprawdę się zdenerwowałem, kiedy miałem BT100, który świetnie działał z moim telefonem Wing i wyciągnąłem go dla klienta. Pomyślałem, że sprzedam swój i wymienię go za kilka dni, kiedy przyjdzie nowy. Nowy, który dostałem, nie chciał połączyć się z moim telefonem Wing. Musiałem go zwrócić i wziąć inny od mojego dystrybutora. Tylko dziwnie na mnie spojrzeli, więc wyciągnąłem deskę rozdzielczą prosto tam na parkingu i podłączyłem nową. Zgadnij co. TO DZIAŁAŁO. Oczywiście od tego czasu nastąpił pewien postęp w modułach bluetooth. Chciałbym, żeby wiadomości tekstowe działały z moim telefonem Palm, ale wiele z tych funkcji jest kapryśnych z Palmami.

#15 · (Edited)
Nie tęsknię za klawiaturą ekranową SMS, ponieważ mój telefon ma fizyczną klawiaturę (Sprint Mogul). Chciałem tylko spójnej możliwości pobierania książki telefonicznej, która była lepsza niż BT100. BTW miałem Razora na BT100 (Cingular) i nigdy nie udało mi się uruchomić książki telefonicznej.

Dzięki za zauważenie błędu w numerze modelu, mam DDX8019, a nie DNX8120.

Skoro jesteś w branży, słyszałeś coś o module MPH? Ma to być cyfrowy tuner telewizyjny (ATSC).

#18 ·
Zdejmij tylne siedzenie. Jeśli instalator nie dodał do niego wzmacniacza, to nie jest podłączony.

#25 ·
#24 ·
Kup prosty wzmacniacz mono "sub" lub mostkowany wzmacniacz dwukanałowy, który wytworzy łącznie od 50 do 100 watów przy 4 omach. Nie ma potrzeby, aby był większy niż to dla fabrycznego subwoofera. Wzmacniacz w tym zakresie nie będzie wymagał okablowania o dużej wytrzymałości ani nie będzie zbyt duży. Jeśli to możliwe, kup wzmacniacz, który ma zmienny filtr dolnoprzepustowy.

PS. - Zakładam, że Twój nowy radioodtwarzacz ma wyjście liniowe dla subwoofera.