Jestem naprawdę zadowolony z Kenwood DNX 7100. Nie zainstalowałem modułu bluetooth - więc nie mogę powiedzieć, jak to w ogóle działa. Ale integracja z ipodem jest niesamowita. Podobny układ menu do dostępu do muzyki, podcastów itp. Wyświetla okładki albumów, wideo. Łatwe przewijanie muzyki.
Do sterowania z kierownicy zainstalowałem PAC SWI-JACK i chociaż przeczytałem wszystkie sugestie dotyczące niejawnego przestrzegania instrukcji, pominąłem część dotyczącą uziemienia brązowego przewodu w standardowej wiązce. Po naprawieniu sterowanie z kierownicy działa całkiem dobrze. Jest pewne opóźnienie, którego nie było w przypadku standardowych elementów sterowania przyciskami stereo.
Zainstalowałem kamerę Kenwooda - zapewnia wspaniały widok zarówno w dzień, jak i w nocy. Jest zainstalowana we wgłębieniu pod uchwytem tylnej klapy, dzięki czemu zapewnia wspaniały widok na mój hak - cofanie do mojej przyczepy jest TAK łatwe.
Brakowało mi basu z fabrycznego subwoofera, więc zainstalowałem niestandardową skrzynię subwoofera firmy Elemental Designs i ich płytki subwoofer 10" (SQ10). Idealnie zastępuje fabryczną skrzynię subwoofera za tylnym siedzeniem. Jest zasilany wzmacniaczem monoblokowym MTX Thunder TC 3001 300 W przy 2 omach, który zainstalowałem po drugiej stronie za tylnym siedzeniem.
Skrzynia jest dokładną kopią tej, zbudowaną przez tego samego gościa (Chris) z Elemental Designs:
http://www.ridgelineownersclub.com/f...ad.php?t=13308
To był duży krok naprzód w stosunku do fabrycznej skrzyni. Jednak jeśli podkręcę go do
absurdalnych poziomów (co świetnie obsługuje), głośnik uderza w tylne siedzenie

.
W tym momencie nie czułem, że głośniki w drzwiach OEM nadążają za subwooferem, więc zainstalowałem głośniki Polk Audio db 651s 6-1/2" Slim 2-drożne w przednich i tylnych drzwiach.
Podsumowując, jestem BARDZO zadowolony z konfiguracji.
Powodzenia!!