Honda Ridgeline Owners Club Forums banner
5.1K views 4 replies 4 participants last post by  Robbie M  
#1 ·
Chcę wymienić fabryczne opony Firestone Destination LE 2 w moim 2020 RTL-E tej jesieni. Czy ktoś założył zestaw Firestone Destination AT2? Widzę, że mają one indeks 104T zamiast 105H, ale zastanawiam się, czy ktoś jeździł na tych oponach i jakie są jego przemyślenia? Kilka lat temu miałem zestaw oryginalnych Firestone Destination AT w moim starym F-150 i uwielbiałem je, chciałem spróbować tych, ale jestem ostrożny ze względu na niezgodność parametrów z wymaganiami. TIA

#3 ·
Ja również posiadam model z 2020 roku i jestem ciekaw, ile mil przejechałeś na swoich oponach OEM.
W tej chwili mam na nich 48 000. Zostało mi jeszcze około 5/32 cala bieżnika, więc jestem całkiem zadowolony z tego, jak się sprawują. Szukam po prostu czegoś bardziej agresywnego i lepiej przystosowanego do zimy w Ohio.

#4 ·
Chcę wymienić fabryczne opony Firestone Destination LE 2 w moim 2020 RTL-E tej jesieni. Czy ktoś założył zestaw Firestone Destination AT2? Widzę, że mają one indeks 104T zamiast 105H, ale zastanawiałem się, czy ktoś ich używał i jakie są jego przemyślenia? Kilka lat temu miałem zestaw oryginalnych Firestone Destination AT w moim starym F-150 i uwielbiałem je, chciałem spróbować tych, ale jestem ostrożny, ponieważ oceny nie spełniają specyfikacji. TIA
Właśnie wymieniłem moje OEM LE 2 w moim '19 BE przy przebiegu 36 tys. mil. Nie kieruję się 32-kami ani żadnym oficjalnym pomiarem. Po prostu patrzę na bieżnik i wyobrażam sobie koryta z wodą na moich lokalnych drogach lub przedzieranie się przez zimową pogodę. Bardziej ufam mojemu osądowi niż naszym wytycznym dotyczącym kontroli stanu PA. Uważałem, że moje LE 2 są wystarczające, a obecna cena jest nie do pobicia. Przeszedłem przez Tire Discounters i link na tej stronie internetowej. Zamówiłem je do najbliższego sklepu i zainstalowali je w cenie, którą uznałem za bardzo rozsądną. Nawiasem mówiąc, cena opon do sklepu była znacznie niższa niż do mojego domu, więc sprawdź to. Nawiasem mówiąc, personel sklepu był niezwykle pomocny i profesjonalny.

Naprawdę podobał mi się surowy wygląd AT, ale odłożyłem próżność na bok i wydałem różnicę w cenie na materiały do detailingu i niesamowity ochraniacz maski Honda OEM. To zabawne, że z wiekiem staję się bardziej praktyczny. O rany, staję się moim dziadkiem!

Mam nadzieję, że to pomoże w podjęciu decyzji. Po prostu doszedłem do punktu, w którym cierpiałem na paraliż analityczny i po prostu pociągnąłem za spust i wcale tego nie żałuję.

Powodzenia!

#5 ·
Opony Firestone LE nie wytrzymają tak długo, jak mówią. Używam ich od 2014 roku. Bieżnik będzie dobry na lato, ale przy przebiegu około 35-40 tys. km zaczynają ślizgać się na deszczu. Przy ulewnym deszczu zaczynają wchodzić w aquaplaning. Jestem również zainteresowany oponami AT2. Nie dla wyglądu, ale dla zabawy.