Honda Ridgeline Owners Club Forums banner

Jak ponownie zastosować odznaki?

3.1K views 6 replies 6 participants last post by  Rickman  
#1 ·
Usunąłem emblematy z mojego Ridge'a. Chciałem je zostawić, ale to rocznik 2006 i lakier wyblakł. Wiem, że mógłbym go wypolerować, żeby wyglądał jednolicie, ale wolałbym teraz ponownie założyć moje emblematy po pomalowaniu ich na czarno, żeby pasowały do zielono-czarnej stylistyki mojej ciężarówki. Czy ktoś, kto to robił, może polecić produkty i procedury ponownego zakładania? Będę malował i szlifował tym samym, czego użyłem do mojego emblematu "H" z przodu, ale jakie kleje/przygotowania powinienem kupić?

#2 ·
Usunąłem oznaczenia z mojego grzbietu. Chciałem je zostawić, ale to 2006 rok i farba wyblakła. Wiem, że mógłbym to wypolerować, aby wyglądało jednolicie, ale teraz wolałbym ponownie nałożyć moje odznaki po pomalowaniu ich na czarno, aby pasowały do zielono-czarnego motywu na mojej ciężarówce. Czy ktoś, kto to zrobił, może polecić produkty i procedury ponownego nakładania? Pomaluję i przeszlifuję tym samym materiałem, którego użyłem do mojej odznaki "H" z przodu, ale jakie kleje/przygotowania powinienem dostać?
Taśma dwustronna 3M... weź naprawdę cienką wersję... to w zasadzie ta sama, której Honda używa na odznakach OEM... najpierw wyczyść powierzchnię alkoholem do nacierania, aby uzyskać maksymalną przyczepność...

#3 ·
Taśma dwustronna 3M... weź naprawdę cienką wersję... to w zasadzie ta sama, której Honda używa na emblematach OEM... najpierw wyczyść powierzchnię alkoholem do nacierania, aby uzyskać maksymalne wiązanie...
To bym użył.

#6 ·
No cóż... musisz je podgrzać suszarką do włosów lub opalarką... jeśli używasz opalarki, ustaw ją tylko na niskie ustawienie i nie trzymaj jej zbyt długo w jednym miejscu... w przeciwnym razie faktycznie spuchniesz farbę... i możesz użyć goo-gone do usunięcia nadmiaru kleju... po prostu przeczytaj instrukcje na butelce i wszystko będzie dobrze...