Cześć wszystkim. Jakieś sugestie, jak prawidłowo przewozić długie drewno (2x8x12)? Zamierzam kupić 30 sztuk drewna i muszę wiedzieć, czy tylna klapa powinna być płaska czy podniesiona? Zakładam również, że waga tego nie stanowi problemu? Dzięki
Źródło? Nazwę twoje twierdzenia BS, właśnie kilka sprawdziłem.Niezbyt pomocne. Jak już mówiłem, wszystko, co wystaje więcej niż 2 stopy za tylnym zderzakiem, jest nielegalne. Ponadto, jeśli zasłaniasz widok na tablicę rejestracyjną, jest to również nielegalne. Czerwone flagi nie są przepustką. Zapytaj dowolnego funkcjonariusza policji DOT. Wszystko, co wykracza poza limity prawne, wymaga pozwolenia. Nie ma znaczenia, czy jest to pojazd POV, czy pojazd komercyjny. Prawo dotyczy WSZYSTKICH pojazdów na drogach publicznych.
Nie zdawałem sobie sprawy, że mnie cytujesz. Z posta sprzed jakiegoś czasu. Wiem, że to nielegalne. Ale robię to już od dłuższego czasu. Zostałem nawet zatrzymany kilka lat temu. Funkcjonariusz chciał wiedzieć, jaki rok i model ma moja łódź. Gruman 17ft aluminium. Ponad 50 lat. Skomentował również światła przyczepy, które miałem na rufie. Zapytał również, dokąd jadę. Nigdy nie powiedział ani słowa, że to nielegalne.Anything past 2 feet of the rear bumper is illegal.
Zły, zły pomysł. To jedno awaryjne zatrzymanie od prawdziwej katastrofy. Posiadanie luźnych bloczków betonowych o wadze 30-35 funtów ORAZ 32-funtowych kawałków drewna latających luzem jest nie tylko niezwykle niebezpieczne, ale w stanie Waszyngton może kosztować do 5000 dolarów grzywny i rok więzienia. To po tym, jak luźny kawałek płyty wiórowej wypadł z niezabezpieczonego ładunku na autostradzie, a po przejściu przez przednią szybę następnego samochodu trwale oślepił i prawie zabił 28-letnią studentkę na drodze do domu. Dwa lub trzy pasy z grzechotką to tani i skuteczny sposób na zabezpieczenie ładunku o wadze 1000 funtów w Ridgeline, z opuszczoną tylną klapą, nadal byłby niezrównoważony do tyłu, ale nie ryzykowałby wylotu na pierwszej nierówności na drodze. Zawsze pamiętaj o swojej fizyce ze szkoły średniej: 1) Ciało w ruchu ma tendencję do pozostawania w ruchu, chyba że działa na nie siła zewnętrzna. 2) Siła = Masa X Przyspieszenie. Może cię to nie obchodzić, ale 1000 niezabezpieczonych funtów poruszających się z prędkością 60 mil na godzinę to dużo niutonów.Przewoziłem długie kawałki materiału i jedną rzeczą, o której musisz pomyśleć, jest umieszczenie ciężaru na drewnie w skrzyni ładunkowej, aby zapobiec podskakiwaniu podczas jazdy. Możesz użyć bloczków cementowych jako materiału obciążającego tuż pod tylną szybą. Mierząc moją skrzynię z 2018 roku do końca tylnej klapy, mam 7 stóp, a 5 stóp będzie wystawać, plus ciężarówka będzie niższa z tyłu od ciężaru.
MLogan
2018 RTL-T
Smyrna, TN
Powiedziałeś, że masz przyczepę. Nie odnosiłem się do przyczepy.Nie zdawałem sobie sprawy, że mnie cytujesz. Z posta sprzed jakiegoś czasu. Wiem, że to nielegalne. Ale robię to od dłuższego czasu. Zostałem nawet zatrzymany kilka lat temu. Funkcjonariusz chciał wiedzieć, z którego roku i modelu jest moja łódź. Gruman 17 stóp aluminium. Ponad 50 lat. Skomentował również światła przyczepy, które miałem na rufie. Zapytał też, dokąd jadę. Nigdy nie powiedział ani słowa, że to nielegalne.
Mam również bagażnik na kajak Cabelas. Który umieszcza kajak na relingach dachowych. Ale to o wiele trudniejsze. Zwłaszcza że nie młodnieję.
Wysłane z mojego SM-N975U za pomocą Tapatalk
Sprawdziłeś kilka czego? Chcesz źródło? Poszukaj prawa sam lub idź na najbliższy komisariat policji i zapytaj. Zrobiłem to dla przewożenia rzeczy ponad 2 stopy za zderzakiem. Policja może ci odpuścić, a może i nie, ale to nie zmienia prawa. Zrobiłem to również z pudełkiem ze sklepu z częściami do kamery cofania, które ma zdjęcie na pudełku, które pokazuje, że jest zamontowane i blokuje część nazwy stanu na tablicy rejestracyjnej. Policjant powiedział, że nic nie może blokować liter na tablicy rejestracyjnej. Tak więc sklepy z częściami sprzedają niektóre produkty, które jeśli zainstalujesz je zgodnie z instrukcją, złamiesz prawo. KONIEC! I tak, ludzie nadal je instalują i jeżdżą z nielegalną instalacją. Znowu, policja może ci odpuścić, a może i nie, ale to nie zmienia prawa. Nie obchodzi mnie, co możesz z tym zrobić. Każdy, kto chce spróbować, może to zrobić. Cytuję tylko prawo. Zrób własne badania. NIE jestem tutaj, aby trzymać cię za rękę i robić za ciebie badania.Źródło? Nazwę twoje twierdzenia BS, właśnie kilka sprawdziłem.
To jest w 100% BŁĘDNE jako ogólna zasada.Wszystko, co znajduje się ponad 2 stopy za tylnym zderzakiem, jest nielegalne.
Tylko to myślałem, plotki, które przedstawiasz jako fakty. Fałszywe wiadomości. Nie mogłem znaleźć niczego ogólnego i spójnego.Wyszukałeś kilka rzeczy? Chcesz źródła? Poszukaj prawa sam, albo idź na najbliższy komisariat policji i zapytaj. Zrobiłem to dla przewożenia rzeczy ponad 2 stopy za zderzakiem. Policja może ci odpuścić, a może i nie, ale to nie zmienia prawa. Zrobiłem to również z pudełkiem ze sklepu z częściami do kamery cofania, które ma zdjęcie na pudełku pokazujące, jak jest zamontowana i zasłania część nazwy stanu na tablicy rejestracyjnej. Policjant powiedział, że nic nie może zasłaniać liter na tablicy rejestracyjnej. Tak więc sklepy z częściami sprzedają niektóre produkty, które jeśli zainstalujesz je zgodnie z instrukcją, naruszysz prawo. KONIEC! I tak, ludzie nadal je instalują i jeżdżą z nielegalną instalacją. Znowu, policja może ci odpuścić, a może i nie, ale to nie zmienia prawa. Nie obchodzi mnie, co możesz zrobić. Każdy, kto chce spróbować, może to zrobić. Cytuję tylko prawo. Zrób własne badania. NIE jestem tutaj, żeby trzymać cię za rękę i robić za ciebie badania.
NIE cytujesz "prawa" w odniesieniu do osób na tym forum.Wyszukałeś kilka czego? Chcesz źródło? Poszukaj prawa sam,
Ja tylko cytuję prawo. Zrób własne badania. NIE jestem tutaj, żeby trzymać cię za rękę i robić za ciebie badania.
Wynająłbym przyczepę, paka ciężarówki z opuszczoną tylną klapą ma nieco mniej niż 80 cali, czyli około 6,5 stopy. Nie jestem pewien, jaki jest limit wagowy tylnej klapy, ale czytałem tutaj o zerwaniu linki na klapie, prawie połowa ciężaru będzie zwisała z tyłu. Nie zaufałbym lince na tylnej klapie. Ale jest tu wiele dobrych rad.Witajcie wszyscy. Jakieś sugestie, jak prawidłowo przewozić długie drewno (2x8x12)? Zamierzam kupić 30 sztuk drewna i muszę wiedzieć, czy tylna klapa powinna być płaska czy podniesiona? Zakładam również, że waga tego nie stanowi problemu? Dzięki
Zapomnij o tych wszystkich innych rzeczach... Przewożę długie drewno zawodowo, ale tylko od czasu do czasu... Przewiozłem setki desek 1x6x12, BEZPIECZNIE, na potrzeby projektu, ale tylko 32 na raz... Układają się w stos przez tylną szybę, biegną do deski rozdzielczej i na zamkniętą tylną klapę... Gdybym musiał przewieźć 30 desek 2x8x12 na raz, wynająłbym ciężarówkę Home Depot... Możesz przewieźć tylko 11 desek 2x8x12 na raz BEZPIECZNIE, chyba że masz bagażnik... Więc to 3 kursy na 30...Witajcie wszyscy. Jakieś sugestie, jak prawidłowo przewozić długie drewno (2x8x12)? Zamierzam kupić 30 sztuk drewna i muszę wiedzieć, czy tylna klapa powinna być płaska czy podniesiona? Zakładam również, że waga tego nie stanowi problemu? Dzięki
Maksymalny zwis to piętnaście stóp za środkiem ostatniej osi w WA.Jak już mówiłem, wszystko, co jest więcej niż 2 stopy za tylnym zderzakiem, jest nielegalne.
Przewożę 12-stopowe kawałki drewna moim Ridgeline 1. generacji z przedłużeniem skrzyni ładunkowej, które mocuje się do haka holowniczego. Bardzo bezpieczne i wygodne.Witajcie wszyscy. Jakieś sugestie, jak prawidłowo przewozić długie drewno (2x8x12)? Zamierzam kupić 30 sztuk drewna i muszę wiedzieć, czy tylna klapa powinna być płaska, czy podniesiona? Zakładam również, że waga tego nie stanowi problemu? Dzięki
Witajcie. Jakieś sugestie, jak prawidłowo przewozić długie drewno (2x8x12)? Zamierzam kupić 30 sztuk drewna i muszę wiedzieć, czy tylna klapa powinna być płaska czy podniesiona? Zakładam również, że waga tego nie stanowi problemu? Dzięki