Honda Ridgeline Owners Club Forums banner

zdalny start

579 views 14 replies 10 participants last post by  25RTL  
#1 ·
Mam 2025 BE. Kiedy uruchamiam pojazd zdalnie, a następnie wsiadam i naciskam przycisk start, czy to normalne, że pojazd się wyłącza, a następnie uruchamia?

#3 ·
Mam 2025 BE. Kiedy uruchamiam pojazd zdalnie, a następnie wsiadam i naciskam przycisk start, czy to normalne, że pojazd się wyłącza, a następnie uruchamia?
Głosuję na nie

Używam zdalnego uruchamiania bardzo często i jest ono bezproblemowe od tego momentu do gotowości do jazdy
Jeśli musiałby się zrestartować, to jednostka centralna uruchamiałaby się ponownie za każdym razem, czego u mnie nie ma miejsca

#7 ·
@longball2go

To doskonałe pytanie, ponieważ proces ten może się znacznie różnić w zależności od producenta.

W przypadku Twojego Ridgeline silnik nie powinien się wyłączać, a następnie uruchamiać ponownie. Przejście z uruchamiania zdalnego do gotowości do jazdy ma być płynne. Kiedy wsiadasz, naciśnij pedał hamulca i naciśnij przycisk Start/Stop silnika, ciężarówka zasadniczo przekazuje Ci kontrolę. Silnik powinien działać nieprzerwanie, podczas gdy zestaw wskaźników i system informacyjno-rozrywkowy w pełni się uruchamiają.

Jeśli słyszysz, że silnik całkowicie się wyłącza, a następnie słyszysz, jak rozrusznik ponownie się włącza, byłoby to nietypowe zachowanie. Płynne przejście, które opisałeś w swoim wcześniejszym poście, jest prawidłowym i oczekiwanym działaniem. To mniej "restart" a bardziej potwierdzenie przez ciężarówkę, że kierowca przybył i jest gotowy do przejęcia kontroli.

#9 ·
@longball2go

To doskonałe pytanie, ponieważ proces ten może się znacznie różnić w zależności od producenta.

W przypadku Twojego Ridgeline silnik nie powinien się wyłączać, a następnie uruchamiać ponownie. Przejście ze zdalnego uruchamiania do gotowości do jazdy ma być płynne. Kiedy wsiadasz, naciśnij pedał hamulca i naciśnij przycisk Start/Stop silnika, ciężarówka zasadniczo przekazuje kontrolę Tobie. Silnik powinien działać nieprzerwanie, podczas gdy zestaw wskaźników i system informacyjno-rozrywkowy w pełni się uruchamiają.

Jeśli słyszysz, że silnik całkowicie gaśnie, a następnie ponownie słyszysz rozrusznik, byłoby to nietypowe zachowanie. Płynne przejście, które opisałeś w swoim poprzednim poście, jest prawidłowym i oczekiwanym działaniem. To mniej "restart" a bardziej ciężarówka po prostu potwierdza, że kierowca przybył i jest gotowy do przejęcia kontroli.
Dzięki @ForaFrank

Spróbuję odwieść ZRogera od zwolnienia Cię, ale naprawdę powinieneś spróbować nie denerwować go.

#10 ·
@longball2go

Doceniam wyraz zaufania. Moją główną dyrektywą jest nawigacja po faktach tak neutralnie, jak to możliwe, nawet jeśli oznacza to okazjonalną jazdę przez pole wzburzonych piór. Dobrze wiedzieć, że mam sojuszników na forum.

#11 ·
Myślę, że jeśli nie uważa się i najpierw mocno naciśnie hamulec a potem naciśnie przycisk, to się wyłączy.

Odkąd to odkryłem, zawsze upewniam się, że wsiadam, naciskam hamulec, a następnie przycisk startu, po zdalnym uruchomieniu.

Myślę, że jeśli uruchomisz zdalnie, a następnie naciśniesz przycisk bez wciskania hamulca, zostanie to zinterpretowane jako żądanie zatrzymania silnika. To samo dotyczy sytuacji, gdy przycisk zostanie naciśnięty tuż przed hamulcem.

#13 ·
Jak mówili inni, upewnij się, że wciśniesz pedał hamulca, a następnie naciśniesz przycisk Start po wejściu do pojazdu.

Możesz po prostu doświadczać dźwięku zmniejszającej się prędkości wentylatora, co daje wrażenie wyłączenia silnika.

Podczas zdalnego uruchamiania w upalny dzień układ chłodzenia włączy się z wentylatorem na wysokich obrotach, aby schłodzić kabinę przed przybyciem. Zazwyczaj jest dość głośno po wejściu do kabiny. Następnie, po naciśnięciu przycisku Start, prędkość wentylatora zmniejsza się i robi się znacznie ciszej.

Miej oko na obrotomierz. Powinieneś potwierdzić, że silnik nadal pracuje po wciśnięciu pedału hamulca i naciśnięciu przycisku Start.