Honda Ridgeline Owners Club Forums banner

Rozwiązanie - Bateria ukryta do rozruchu

21K views 22 replies 13 participants last post by  wjfyfe  
#1 ·
Ok, pada deszcz, wiatr 60 MPH ... i zaczyna padać śnieg. Musisz otworzyć maskę i przygotować się na to, że dobry sąsiad da ci rozruch. Och, tak ... ujemny zacisk jest pod wlotem powietrza, ... ah, i to pod plastikową osłoną z 9 klipsami. Jesteś przemoczony ... masz wybór ... użyj zacisku dodatniego i znajdź metal dla ujemnego lub ryzykuj utratę klipsów, przemoczenie się podczas demontażu nowego Ridgeline 2017!

Rozwiązanie...

Dodaj wtyczkę Boost, Jump Charge. 20,00 $ ... i 15 minut pracy.

Attachments

#3 ·
Nie rozumiesz, w czym problem? Możesz uzyskać dostęp do terminala POS i umieścić kabel ujemny na śrubie lub czymś innym. Zrobiłem to w ten weekend, kiedy zostawiłem włączone światła.

#4 ·
Nie rozumiem, w czym problem? Możesz uzyskać dostęp do terminala dodatniego i umieścić kabel ujemny na śrubie lub czymś innym. Zrobiłem to w ten weekend, kiedy zostawiłem włączone światła.
Myślę, że problem polega na tym, że próbujesz uruchomić kogoś innego. Zazwyczaj na dobrym akumulatorze podłącza się do obu zacisków.

#11 · (Edited)
Mam jedną z tych ładowarek do mojego VFR. Z tą konfiguracją możesz użyć przedłużacza, złącza męsko-męskiego i zestawu zacisków do akumulatora, wszystko podłączone, aby szybko pomóc sąsiadowi.

Jeśli byłeś podstępny, mógłbyś poprowadzić go przez przedni grill, tak jak grzałkę bloku, i nawet nie musiałbyś podnosić maski, aby to zrobić.

#12 ·
Kiedy używasz podwozia do uziemienia EMS, może wystąpić usterka. Istnieją trzy punkty styku podwozia, które tego unikną... ale problemem jest łatwość użycia.

System NOCO (np. GB40) jest dostarczany z litowym urządzeniem rozruchowym, które zapewni 20 rozruchów na jednym ładowaniu. To byłoby do samodzielnego uruchamiania.
Dla innych urządzenie jest dostarczane z kablami rozruchowymi, które mają kabel X-Connect, który łączy się również z wtyczką w miejscu akumulatora.

Dodatkowo system X-Connect ma wiele opcji okablowania... które pasują do wtyczki w miejscu akumulatora, którą instalujesz. https://no.co/products/accessories/x-connect

Steve

#13 ·
Pozostawienie złącza w bliskim sąsiedztwie akumulatora jest idealne ze względów bezpieczeństwa. Zwarcie przewodów prowadzących do akumulatorów jest częstą przyczyną pożarów akumulatorów. Opaski zaciskowe i ochrona obszaru, w którym się kończy, zapewniają ochronę przed warunkami atmosferycznymi i mechaniczną. Długość jest podana na kablach rozruchowych.

#16 ·
Przepraszam, wiele lat temu zostałem przeszkolony, aby zawsze używać uziemienia podwozia w obu pojazdach ze względu na możliwe opary wodoru z akumulatorów (dziś nie tak duży problem i nie tak bardzo w przypadku dobrego akumulatora.).
W odniesieniu do uziemienia podwozia, mnie również tego uczono.

Dlaczego opary wodoru są dziś mniejszym problemem?

#19 ·
Nie jestem zbyt mądry w tych sprawach. Mam przenośny rozrusznik litowo-jonowy. Mówi się, aby podłączyć (-) bezpośrednio do akumulatora, ale jak wiemy, nie jest to łatwo dostępne. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy to dobry punkt uziemienia? Dzięki.

Attachments

#21 ·
Nie jestem zbyt mądry w tych sprawach. Mam przenośny rozrusznik litowo-jonowy. Mówi się, żeby podłączyć (-) bezpośrednio do akumulatora, ale jak wiemy, nie jest to łatwo dostępne. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy to dobry punkt uziemienia? Dzięki.
Ten, na którym jest +, NIE jest dobrym punktem uziemienia. Drugi jest, tego używam, gdy napełniam opony moim kompresorem.

#23 ·
Inne dyskusje:

Co zrobiłem:

Bill