Honda Ridgeline Owners Club Forums banner

303 cleaner?

1.8K views 6 replies 3 participants last post by  Truckin'  
#1 ·
Wiem, że widziałem wzmiankę o "303 cleaner" lub paście polerskiej lub czymś podobnym w więcej niż jednym wątku jakiś czas temu, ale teraz nie mogę tego znaleźć. Czy ktoś może mi jeszcze raz powiedzieć, co to jest i gdzie to znaleźć? I czym czyścisz swoją osłonę przed owadami? Dzięki!:)

#2 · (Edited)
Nazywa się 303 Protectant. Można go kupić bezpośrednio na ich stronie internetowej. Jeśli mieszkasz w wystarczająco dużym mieście, w którym znajduje się sklep z artykułami morskimi lub sklep z zaopatrzeniem dla przyczep/kempingów, prawdopodobnie można go tam również dostać. W rzeczywistości strona internetowa zawiera przewodnik po miejscach, gdzie można go kupić lokalnie.

http://www.wheretobuy303.com/

Do tej pory nie używałem niczego specjalnego do czyszczenia osłony przed owadami, tylko część myjni samochodowej. Niedawno widziałem wskazówkę, że można ją spryskać preparatem Pam, co powinno pomóc w zapobieganiu przyklejaniu się owadów lub przynajmniej ułatwić ich natychmiastowe wytarcie. Może warto spróbować.

#4 ·
Proszę bardzo. Właśnie w weekend zrobiłem całe winylowe wnętrze z 303. Na pewno sprawia, że ​​lśni i dobrze wygląda. Działa naprawdę dobrze na gumowych matach, jeśli je masz. Po umyciu zawsze wyglądały na porysowane, matowe i odbarwione w niektórych miejscach. Po dobrym przetarciu 303 wyglądają znów jak nowe. Należy pamiętać, że po użyciu 303 są bardzo śliskie. Zachowaj ostrożność podczas wchodzenia na nie.

Użyłem 303 również na wszystkich czarnych częściach na zewnątrz: stopniach (ponownie, śliskie przez kilka dni), chlapacze, relingi skrzyni ładunkowej itp. Następnie potraktowałem skórę i wyprałem całą pościel dla psów na naszym psim tarasie.

BIGGUY zaszalał i również użył glinki Mother's. Mieliśmy do czynienia z mnóstwem kropli żywicy z drzew na masce i dachu kabiny. Zajęło to trochę pracy, ale udało nam się je usunąć. Teraz jest wyznawcą glinki. Zostałem nawrócony zeszłej jesieni, kiedy użyłem jej po raz pierwszy.

Nasz samochód był w ten weekend rozpieszczany.

#5 ·
Glina brzmi interesująco. Mój tata ma żywicę z drzew na swoim nowym Camery. Może dostanę coś z tego na Dzień Ojca i zaoferuję, że wykonam dla niego pracę.:D

#6 ·
Czy jest tylko jeden rodzaj środka czyszczącego do użycia, czy trzeba kupić oba? Myślałem, że 303 to tylko środek czyszczący/ochronny w jednej butelce. Ze względu na oszczędność kosztów myślałem o zakupie większego galonowego pojemnika 303. Jeśli są dwa środki czyszczące i ochronne, to chyba będę musiał kupować butelka po butelce.

#7 ·
kanji, potrzebujesz tylko jednego, chyba że chcesz jeden z ich innych produktów.

http://www.303products.com/tech/index.cfm?fuseaction=category.display&category_id=70

303 ma więcej niż jeden środek czyszczący, do tkanin, płyt CD, mebli ogrodowych itp. To, czego używamy na winylu, to 303 Aerospace Protectant. Nie używałem innych produktów, ale pamiętam pozytywny raport od farmguy, który powiedział, że ochrona tkanin na jego dywanach uratowała dzień, kiedy karton mleka przeciekł.

Glina, o której wspomniałem, jest produkowana przez Mother's i jest częścią programu woskowania do Twojego nadwozia.