Honda Ridgeline Owners Club Forums banner

Pytanie dotyczące Ottocast?

3K views 14 replies 4 participants last post by  jbear555  
#1 ·
23 RTL-E... Więc... Bawiłem się tym, aż być może udało mi się połączyć i odtwarzać muzykę bez pauzowania 2 sekundy po naciśnięciu odtwarzania. Zobaczymy. Oto pytanie... dlaczego na ekranie głównym mam ikonę CarPlay, a nie Android Auto? Kiedy naciskam CarPlay... pojawia się ten sam wyświetlacz, co podczas korzystania z Android Auto. Czy naprawdę mnie to obchodzi? Muszę powiedzieć... ten zawiły bałagan, przez który musiałem się przedzierać, żeby to połączyć, sprawia, że mam ochotę po prostu połączyć się kablem. Moją jedyną motywacją jest to, że Spotify brzmi okropnie przez przewodowe AA i nie mogę używać Bluetooth z włączonym AA. Próbuję również ładować bezprzewodowo, aby uniknąć nadmiernego zużycia gniazda telefonu. Myśli są mile widziane i z góry dziękuję!

#2 ·
Wybór tego, czy AA czy CP pojawia się na ekranie, zależy od systemu operacyjnego telefonu - Apple to Carplay, podczas gdy Samsung, Google itp. to AA. Nie można tego zmienić za pomocą żadnego bezprzewodowego dongle. Próbowałem również użyć Ottocast Air w moim Ridgeline i zrezygnowałem, aby spróbować innego dnia.

#4 ·
Doceniam odpowiedź. Ale o to chodzi... Mam Samsunga 23 Ultra... to jest po prostu Android. Nie mam nawet CP na niczym.
Ottocast jest zaprojektowany do współpracy z obiema platformami, w przeciwieństwie do niektórych innych, które są ograniczone do jednej lub drugiej.

Jest inny użytkownik, który używał Ottocast bez problemu. Spróbuję znaleźć jego post i jego nazwę użytkownika, abyś mógł rozpocząć z nim rozmowę.

#6 ·
Zgadzam się, to dziwne. @AceRidge23 jest członkiem, który kupił Ottocast i oto jego wątek.

#7 ·
Istnieje wiele różnych produktów sprzedawanych pod marką Ottocast, a niektóre z nich wydają się być przeznaczone tylko dla Carplay. Jeśli dobrze rozumiem, mają "A2Air i A2AirPro", które są tylko dla Android Auto, oraz U2Air i U2Air-Pro, które są tylko dla Carplay. Jest też U2-X Pro, które ma obsługiwać oba, i więcej produktów, których nie chciałem rozgryzać. Mam U2Air-Pro i używam go z iPhonem w moim RTLE 2022. Działa, ale nie jest idealny i nie mam wystarczającego doświadczenia, aby zrobić pełną recenzję lub cokolwiek innego, z czym mógłbym go porównać. Wydaje się, że dla każdego z tych produktów dostępne są aktualizacje/wersje oprogramowania, więc zmienność może być jeszcze większa w zależności od tego. Nie jestem też pewien, ile różnych implementacji jest od 2017-2024 w systemie audio Ridgeline i czy istnieją jakieś różnice między poziomami wykończenia (z/bez nawigacji).

#9 ·
U mnie to samo. U2-XPro wyświetla ikonę Carplay zamiast AA z moim Galaxy S23 Ultra. Mam ten adapter w Passport mojej żony (używa iPhone'a) i jest bardzo wadliwy dla nas obojga. Zazwyczaj wyłączenie Bluetooth i Wi-Fi rozwiązuje problem stop/start, czasami wymaga to ponownego uruchomienia telefonu. Jeśli chcesz alternatywy, używam adaptera Carsifi w moim Ridgeline i działa bez zarzutu, ale oczywiście nie obsługuje iPhone'a mojej żony.

#10 · (Edited)
Doceniam to! To naprawdę frustrujące, że coś tak prostego (relatywnie) musi być tak problematyczne. Z pewnością pierwszy świat, ale wydaje się to prostą technologią, która powinna być tak prosta jak podłączenie. Zamierzam dać temu trochę czasu. Jeśli to naprawdę zadziała... nie będzie mnie obchodzić, jaka ikona jest wyświetlana, ale jeśli będzie to wymagało ponownych uruchomień lub rekonfiguracji ad nauseam... wypróbuję twoją sugestię... lub wrócę do kabla. UWAGA: Patrząc na recenzje na Amazon dla Carsfi... wydaje się, że nadal jest w tym element trafienia lub pudła. Wszystkie te rzeczy wydają się być loterią... jeśli masz szczęście... to działa.

#11 ·
Tak, recenzje są różne. Carsifi był jednym z pierwszych dostępnych i działał świetnie w mojej konkretnej aplikacji (19 Passport do 22 Ridgeline RTL-E, 3 różne telefony z systemem Android). Miałem z nim jedną drobną usterkę, skontaktowałem się z obsługą klienta i w ciągu dwóch dni otrzymałem nowy, bezpłatny, mimo że miał już kilka lat.

#12 ·
Aktualizacja...po zawiłej serii parowania-rozparowywania-ignorowania tego-zezwalania na to...działa i działa dobrze. Łączy się automatycznie, pozwala na wszystkie funkcje, dźwięk jest świetny (nie jestem pewien, czy ogólna głośność jest niższa, ale jest na to pokrętło). Nadal mam ikonę CP zamiast AA, ale...pierwszy świat... W każdym razie...wydaje się dobrym zakupem pomimo dziwactw.

#13 ·
Update...after a convoluted series of pairing-unpairing-ignore this-allow that...it is working and working well. Connects automatically, allows all functions, sound is great (not sure if it's lower volume overall but there's a knob for that). I still have a CP icon rather than AA, but...first world...
Anyway...seems like a good purchase despite the idiosyncrasies.
Wczoraj majstrowałem przy swoim i nadal otrzymuję błąd "brak dostępu do internetu". Jestem prawie pewien, że muszę usunąć moje obecne połączenie Wi-Fi. Udało mi się to w pewnym stopniu uruchomić przez Bluetooth, ale nie łączy się z internetem w celu uzyskania map itp. Działa bez problemów w naszym Kia.

#14 ·
Jeszcze jedna rzecz... moja ładowarka bezprzewodowa wydaje się teraz działać. Myślałem, że działała na początku i zdałem sobie sprawę, że tak nie było. Teraz... z jakiegoś powodu... działa. Ten sam telefon Samsung 23U... etui Otterbox Defender. Nie jestem pewien, jak szybko ma się ładować, ale ładuje się powoli. Wciąż zastanawiam się, czy warto kupić podkładkę, aby ją tam położyć w celu szybszego ładowania, czy po prostu poczekać na rozwój sytuacji.

#15 ·
Aktualizacja około tydzień później... jeśli jesteś zainteresowany.
- Nadal pokazuje ACP, ale nie AA... nie obchodzi mnie to... wszystko działa dobrze... zwłaszcza dźwięk dla Spotify, co było impulsem do przejścia na bezprzewodowy.
- Wszystko uruchamia się w większości przypadków, ale czasami muszę odłączyć Ottocast i podłączyć go ponownie... wtedy jest w porządku.
Myślę, że koncepcja, że wszystko działa cały czas tak, jak powinno (z czymkolwiek, co ma komputer w środku/go uruchamia), jest anachroniczna. Kiedy kupowaliśmy nowe pojazdy w przeszłości, od razu szliśmy do dealera lub mechanika, jeśli coś nie działało w 100% tak, jak powinno. Wydaje się, że teraz (to W ŻADEN SPOSÓB nie ogranicza się do Hondy lub RL)... rzeczy po prostu czasami się zawieszają i tak już jest. Zupełnie nowe komputery czasami trzeba uruchamiać ponownie bez wyraźnego powodu (chyba że jesteś totalnym maniakiem technologicznym... wtedy możesz wiedzieć). Wydaje się, że samochody to po prostu procesory z kołami. Przynosi tak dobre rzeczy na stół, ale zupełnie nowy zestaw parametrów oczekiwań. Może to ja.