Mam Ridgeline z 2007 roku, który wytworzył wycie w okolicy silnika, gdy wrzucam ciężarówkę w tył i cofamy. Kiedy jadę do przodu, przestaje. Sprawdziłem pompę wspomagania kierownicy, ale nie ma tam problemów. Czy ktoś ma jakieś pomysły? Dzięki
ATF, powinien zostać zmieniony przy 45 000, zgodnie z normalnym harmonogramem konserwacji, ale najprawdopodobniej kwalifikujesz się do harmonogramu ciężkiego serwisu, biorąc pod uwagę, że masz 2007 z przebiegiem zaledwie 60 000 mil. Przeczytaj ten wątek. Oznacza to, że ATF powinien zostać zmieniony przy 30 000 i jest już należny. Ponadto, jeśli zlecasz to dealerowi Hondy za około 150–200 USD, wykonują oni pojedyncze spuszczenie i napełnienie, które usuwa tylko 3,5–4 kwarty z 8,5 kwarty. Lub mniej niż 45%. Przeczytaj ten wątek, dobra tabela na stronie 2. Wreszcie, o ile pamiętam, 2007 ma Hondę Z1, która była uważana za półsyntetyczny olej ATF, teraz wszystkie zmiany u dealerów i jedyny zatwierdzony ATF dla RL, to Honda/Acura DW-1. Wielu uważa, że 3-4 spuszczenia i napełnienia (14-16 kwart) z DW-1 i z 5-50 milami między zmianami, zapewniając działanie wszystkich biegów, znacznie poprawią zmianę biegów. CCKid, gdybym był tobą, istnieje znaczna różnica między wiedzą a myśleniem, przepraszam, ale powyższe stwierdzenie mówi mi, że niewiele czytałeś na temat konserwacji RL, którym jeździsz. Istnieje wiele wątków na temat konserwacji Twojego RL, skorzystaj z wyszukiwania na niebieskim pasku, najprawdopodobniej znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania. YMMVSerwis na bieżąco. Samochód ciężarowy ma tylko 60 000 mil, więc myślę, że ATF jest w porządku.