Honda Ridgeline Owners Club Forums banner
1 - 6 of 6 Posts

crystalcitykid

· Registered
7 Posts
Discussion starter · #1 ·
Mam Ridgeline z 2007 roku, który wytworzył wycie w okolicy silnika, gdy wrzucam ciężarówkę w tył i cofamy. Kiedy jadę do przodu, przestaje. Sprawdziłem pompę wspomagania kierownicy, ale nie ma tam problemów. Czy ktoś ma jakieś pomysły? Dzięki

Ponieważ zmienia się podczas zmiany biegów, sprawdź mocowania silnika. Zakładam, że wszystkie usługi są aktualne, w szczególności ATF zostało wystarczająco wymienione, aby było czyste.

Wskaźnik konserwacji poinformuje Cię, kiedy wymienić ATF, ale możesz pomyśleć o ustawieniu interwału 30 000 mil. Co sprawia, że jesteś winien.

Chip H.

Serwis na bieżąco. Samochód ciężarowy ma tylko 60 000 mil, więc myślę, że ATF jest w porządku.
ATF, powinien zostać zmieniony przy 45 000, zgodnie z normalnym harmonogramem konserwacji, ale najprawdopodobniej kwalifikujesz się do harmonogramu ciężkiego serwisu, biorąc pod uwagę, że masz 2007 z przebiegiem zaledwie 60 000 mil. Przeczytaj ten wątek. Oznacza to, że ATF powinien zostać zmieniony przy 30 000 i jest już należny. Ponadto, jeśli zlecasz to dealerowi Hondy za około 150–200 USD, wykonują oni pojedyncze spuszczenie i napełnienie, które usuwa tylko 3,5–4 kwarty z 8,5 kwarty. Lub mniej niż 45%. Przeczytaj ten wątek, dobra tabela na stronie 2. Wreszcie, o ile pamiętam, 2007 ma Hondę Z1, która była uważana za półsyntetyczny olej ATF, teraz wszystkie zmiany u dealerów i jedyny zatwierdzony ATF dla RL, to Honda/Acura DW-1. Wielu uważa, że 3-4 spuszczenia i napełnienia (14-16 kwart) z DW-1 i z 5-50 milami między zmianami, zapewniając działanie wszystkich biegów, znacznie poprawią zmianę biegów. CCKid, gdybym był tobą, istnieje znaczna różnica między wiedzą a myśleniem, przepraszam, ale powyższe stwierdzenie mówi mi, że niewiele czytałeś na temat konserwacji RL, którym jeździsz. Istnieje wiele wątków na temat konserwacji Twojego RL, skorzystaj z wyszukiwania na niebieskim pasku, najprawdopodobniej znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania. YMMV

1 - 6 of 6 Posts