Honda Ridgeline Owners Club Forums banner

Ładowarka bezprzewodowa przestaje ładować lub nie ładuje

125K views 376 replies 151 participants last post by  DrWu  
#1 ·
Tylko informacja o ładowarce bezprzewodowej. Kupiłem 2021 RTL-E z bezprzewodową ładowarką. Nie działa zbyt dobrze, jeśli masz jakąkolwiek obudowę na telefonie. Wydaje się działać bez obudowy. Niewiele osób ma telefony bez obudowy, więc tylko do wiadomości.

#41 ·
Nie miałem żadnych problemów z ładowaniem bezprzewodowym pod warunkiem, że telefon jest precyzyjnie wyśrodkowany na podkładce ładującej - nie inaczej niż w przypadku pół tuzina bezprzewodowych ładowarek Mophie lub Yootech, które mam w domu i biurze.

#43 · (Edited)
2021 Black Edition. Uważam, że podkładka ładująca jest całkowicie bezużyteczna. Mam telefon Pixel 3 w bardzo cienkim etui, który działa na każdej innej ładowarce bezprzewodowej, jaką posiadam. Zaczyna ładować na około 30 sekund, a następnie zaczyna migać. iPhone 12 mojej żony robi to samo, jest w etui Speck i działa ze wszystkimi innymi ładowarkami. Nie ma znaczenia, czy ciężarówka się porusza, czy stoi w miejscu. Bardzo rozczarowany tą "funkcją", która nie jest gotowa na czas antenowy. Próbowałem bez etui z tym samym rezultatem. Fail Honda.

#46 ·
2021 Black Edition. Uważam, że podkładka ładująca jest całkowicie bezużyteczna. Mam telefon Pixel 3 w bardzo cienkim etui, który działa na każdej innej ładowarce bezprzewodowej, którą mam. Zaczyna się ładować na około 30 sekund, a następnie zaczyna migać. iPhone 12 mojej żony robi to samo, jest w etui Speck i działa ze wszystkimi innymi ładowarkami. Nie ma znaczenia, czy ciężarówka się porusza, czy stoi w miejscu. Bardzo rozczarowany tą "funkcją", która nie jest gotowa na emisję w godzinach największej oglądalności. Próbowałem bez etui z tym samym rezultatem. Fail Honda.
Tak, jestem w tej samej łodzi, przetestowałem to z telefonem iPhone 12 mini i telefonem Galaxy. Oba mają bardzo cienkie plastikowe etui i odłączają się od ładowarki bezprzewodowej po około 15 sekundach. Czy istnieje coś takiego jak wycofanie akcesoriów lub tylko ze względów bezpieczeństwa?

#44 ·
Mobilne ładowarki bezprzewodowe wydają się być strasznym pomysłem. Mam wystarczająco dużo problemów z centrowaniem moich urządzeń na stałych ładowarkach bezprzewodowych na tyle dobrze, aby uzyskać niezawodne ładowanie. :)

I ktokolwiek zdecydował się umieścić lampkę stanu na górze podkładki ładującej, gdzie jest zasłonięta przez ładowane urządzenie, powinien zostać zwolniony przeszkolony.

#48 · (Edited)
Odkryłem dziś rano, że jeśli obrócę etui Apple AirPods Pro o 180°, tak aby pokrywa była skierowana do tyłu pojazdu, ładuje się bez "wywalania błędu" po ~10-15 sekundach. Nie jestem pewien, dlaczego miałoby to robić różnicę na dwóch urządzeniach z okrągłymi cewkami, ale cokolwiek działa. :)

AKTUALIZACJA: To tak naprawdę nie zadziałało.

#49 ·
Zauważyłem również, że ładowanie bezprzewodowe jest również trochę kapryśne. Najlepiej sprawdza się u mnie (z telefonem Samsung S7) ustawienie telefonu tak, aby słuchawka była skierowana w stronę kierowcy, a przycisk Home w stronę pasażera, a następnie wyśrodkowanie go na macie. Jeśli tak zrobię, działa to dość konsekwentnie.

#54 ·
Zauważyłem, że ładowanie bezprzewodowe jest również nieco kapryśne. To, co najlepiej działa u mnie (z telefonem Samsung S7), to ustawienie telefonu tak, aby słuchawka była skierowana w stronę kierowcy, a przycisk Home w stronę pasażera, a następnie wyśrodkowanie go na macie. Jeśli tak zrobię, działa to dość konsekwentnie.
U mnie to samo (iPhone XS). Może być trochę wybredny i czasami nie chce się ładować, ale kiedy skieruję słuchawkę w stronę kierowcy, odnoszę największy sukces. Obracam również telefon tak, aby nadal był wyśrodkowany nad podkładką, ale tak, aby słuchawka była faktycznie bardziej z przodu, aby mój telefon nie zakrywał wskaźnika ładowania. Działa w ten sposób całkiem dobrze, ale było frustrujące, dopóki nie pogrzebałem przy tym wystarczająco długo, aby dowiedzieć się, co działa wystarczająco dobrze.

#59 ·
W marcu 2021 roku Honda poinformowała dealerów, że w modelach Civic, Accord i Odyssey z lat 2020-2021 występuje problem z ładowaniem iPhone'a 12 i na chwilę obecną nie ma na to rozwiązania.
Myślę, że zapomnieli uwzględnić również Ridgeline i inne urządzenia. ;)

#61 ·
Mam również iPhone'a XR i 2021 RTL-E. Ładowanie bezprzewodowe z tą kombinacją naprawdę nie działa w żaden funkcjonalny sposób. Używam Apple Carplay dość często i zwykle mam podłączony telefon, więc nie tęsknię za bezprzewodową (nie)ładowarką. Planuję wyłączyć tę funkcję, jeśli kiedykolwiek zapamiętam, aby to zrobić, gdy jestem w samochodzie. Nie rozumiem, jak ta funkcja, a także automatyczne światła drogowe, trafiły do produkcji, skoro żadna z tych funkcji nie działa szczególnie dobrze.

#62 ·
Ja również mam iPhone'a XR i RTL-E z 2021 roku. Ładowanie bezprzewodowe z tą kombinacją naprawdę nie działa w żaden funkcjonalny sposób. Używam Apple Carplay dość często i zwykle mam podłączony telefon, więc nie tęsknię za bezprzewodową (nie)ładowarką. Planuję wyłączyć tę funkcję, jeśli kiedykolwiek zapamiętam, aby to zrobić, gdy jestem w samochodzie. Nie rozumiem, jak ta funkcja, a także automatyczne światła drogowe, trafiły do produkcji, skoro żadna z tych funkcji nie działa szczególnie dobrze.
Dziękuję za informację, mój następny telefon to Honda

#64 ·
Przewiduję, że Honda powie Ci, żebyś zabrał pojazd do dealera. Dealer stwierdzi, że "wszyscy tak robią", więc musi być normalnie. :)
Cóż, powiedziano mi, że problem z telefonem Apple polegał na tym, że wymagał aktualizacji od Apple, ponieważ był to błąd w ich telefonie... Mam w pełni zaktualizowany 10 i próbowałem 11 i 12 i nie ładowały się, tylko mignęły na kilka sekund... więc wątpię, czy Honda mówi prawdę...

#65 ·
Jak oni tłumaczą działanie urządzeń Apple innych niż telefony (np. AirPods Pro), a nawet telefonów innych firm, które robią to samo? ;) Honda powiadomiła dealerów, że istnieje znany problem z modelami Accord, Civic i Odyssey z lat 2019-2021 oraz iPhone'em 12, ale na razie nie ma rozwiązania i twierdzą, że wymiana ładowarki nie rozwiązuje problemu. Oczywiście, problem jest bardziej powszechny, niż przyznają.

Czy ktoś z ładowarką bezprzewodową w swoim Ridgeline stwierdza, że faktycznie działa?

#77 ·
Jak oni tłumaczą urządzenia Apple inne niż telefony (np. AirPods Pro), a nawet telefony innych firm niż Apple, które robią to samo? ;)

Honda powiadomiła dealerów, że występuje znany problem z modelami Accord, Civic i Odyssey z lat 2019-2021 oraz iPhone'em 12, ale na razie nie ma rozwiązania i twierdzą, że wymiana ładowarki nie rozwiązuje problemu. Oczywiście jest to bardziej powszechne, niż przyznają.

Czy ktoś z ładowarką bezprzewodową w swoim Ridgeline stwierdza, że ​​faktycznie działa?
Kupiłem model Honda Accord EX-L niecałe 2 tygodnie temu i również miałem problem z ładowarką bezprzewodową, która nie ładowała iPhone'a 12 pro. Miałem dość przestawiania telefonu co 2 minuty, żeby się naładował, wtedy coś zaskoczyło. POCIĄŁEM SŁOMKĘ I WŁOŻYŁEM JĄ Z TYŁU ŁADOWARKI BEZPRZEWODOWEJ i voila! . Mój iPhone ładuje się od tego czasu.
Mam nadzieję, że to pomoże.

#66 · (Edited)
Ładowarka bezprzewodowa, którą zainstalowałem wczoraj w moim 2021 RTL, miała problem z miganiem prawie natychmiast. Obróciłem ją o 180 stopni i teraz ładuje się zgodnie z przeznaczeniem. Mam iPhone'a 11 w kolorze czerwonym (na wypadek, gdyby kolor powodował problemy). ;)

Mam wrażenie, że niestandardowy kabel wyprodukowany przez członka tego forum działa lepiej niż kabel OEM wbudowany w Ridgeline. Telefon rzadko tracił połączenie z tą ładowarką bezprzewodową (w moim 2017). Nic nie wiem o elektryczności, ale może to pozwala telefonowi ładować się z większą prędkością. Nie jestem pewien. Zamierzam przeprowadzić porównanie dwóch kabli (niestandardowy vs. OEM), aby sprawdzić, który działa lepiej. Jeśli niestandardowy kabel wypadnie z wyraźnie lepszą wydajnością, jeden z członków naszego forum może rzucić pracę.

Skoro już mowa o ładowaniu bezprzewodowym, jeśli chcesz umieścić ładowarkę bezprzewodową w swoim 2021 Sport lub RTL, musisz kupić osłonę konsoli środkowej, która zawiera oświetlenie wokół uchwytów na kubki. NIE MA również połączenia elektrycznego dla tego w modelu Sport lub RTL. Pomyślałbym, że jeśli musisz kupić tę osłonę, to powinien istnieć sposób na uruchomienie uchwytu na kubki bez stosowania metody MacGyvera.

Wiem, że @zroger73 zawsze mówi, że jeśli chcesz funkcje, musisz zapłacić pieniądze (BE lub RTL-E), ale w tym przypadku ładowarka bezprzewodowa nie działa tak, jak reklamowano w RTL-E lub BE.

Ten nowy 2021 Ridgeline powoli popycha mnie w kierunku Santa Cruz.

• Like
Reactions: zroger73
#68 · (Edited)
Właśnie zamieniłem mojego RTL-E z 2018 roku na Pilot z 2021 roku i zauważyłem, że ładowarka bezprzewodowa nie działa. Przyniosłem go do serwisu i jest to "znany problem" Hondy, dla którego nie ma jeszcze biuletynu technicznego. Dotyczy to wszystkich ich modeli. Spodziewam się, że wkrótce zostanie wydany biuletyn na ten temat.

Ładowarka bezprzewodowa nie działa ani z moim iPhonem 8, ani z telefonem Android Galaxy mojej żony.

#69 ·
Honda przyznaje się do problemu tylko w modelach Accord, Civic i Odyssey podczas korzystania z iPhone'a 12 w tym czasie. Od ostatniego potwierdzenia dodali zalecenie dla klientów, aby na razie używali kabla do ładowania USB.

Attachments

#81 ·
Honda przyznaje się do problemu tylko w modelach Accord, Civic i Odyssey podczas korzystania z iPhone'a 12 w tym czasie. Od ostatniego potwierdzenia dodali radę dla klientów, aby na razie używali kabla do ładowania USB.
Artykuł z serwisu informacyjnego dołączony do tego postu dotyczy logo Earth Dreams na silnikach. Nie wspomina o module ładowania.

#70 ·
Po przeczytaniu wszystkich postów tutaj, jest dość jasne, że ładowarka bezprzewodowa jest projektem poniżej standardu. Właśnie ukończyłem długą podróż i wydawało się, że wysysa energię z mojego telefonu, którym jest Pixel 4 bez etui. Właśnie wszedłem na stronę Hondy i wysłałem poniższy tekst do ich kontaktu e-mailowego. Może jeśli wszyscy to zrobimy, to zwróci na to uwagę?

"Podkładka do ładowania bezprzewodowego nie ładuje mojego telefonu i wiele innych osób ma ten sam problem. Musisz dodać opcję podtematu dla tego.
Na moim telefonie nie ma etui, a kiedy umieszczam go na podkładce, jest rozpoznawany i ładowanie wydaje się rozpoczynać. Jednak po około 10 sekundach ładowanie zatrzymuje się, a zielone światło zmienia się z włączonego na migające.
Widziałem wiele innych skarg na ten temat z szeroką gamą telefonów, więc wydaje się to wyraźnie wadą konstrukcyjną. Kiedy możemy spodziewać się rozwiązania?"

#73 ·
FWIW, ładowarka bezprzewodowa w moim BE działa dobrze z moim iPhonem 8 (z etui quad lock), dopóki nie wpadnę na wyboje/dziury lub mocno zahamuję/skręcę w zakręt, co powoduje przesunięcie na podkładce. Podnoszę go - aż światło przestanie migać, i odkładam go z powrotem, a on wraca do ładowania. Umieszczam go tak, aby dioda LED była widoczna tuż poza dolnym lewym rogiem telefonu, z telefonem w orientacji poziomej (jeśli to ma sens). Myślałem o umieszczeniu konturu z cienkiej uszczelki, aby utrzymać go na miejscu, ale zwykle używam również kabla i car play, jeśli mam spędzić w samochodzie trochę czasu. Więc to nie jest duży problem.

#74 ·
Więc po zrobieniu moda na moim 2017 i niestety zobaczeniu problemu z migającym światłem w moim iPhonie 12 Pro Max, myślę, że rozgryzłem problem. To tylko teoria, ale iPhone 12 to pierwszy model z ładowaniem MagSafe i jestem prawie pewien, że te magnesy wpływają na pole wokół cewek. Pamiętałem, że kiedy po raz pierwszy się pojawił, wiele osób miało problemy ze zwykłymi podkładkami do ładowania qi, więc wziąłem mojego starego iPhone'a XS Max i działa dokładnie tak, jak powinien. Bez migania i ładuje się idealnie... Nadal niezbyt dobry projekt, ponieważ może się przesuwać podczas jazdy, ale faktycznie działa, podczas gdy mój 12 w ogóle nie działa przez więcej niż 10 sekund, bez względu na to, jak go umieszczę na podkładce.