Czy ktoś przypadkiem zna numer części Honda (OEM) dla standardowego filtra powietrza? Jedyne, co mogę uzyskać z patrzenia na filtr, to fakt, że jest on produkowany przez Filtech i najwyraźniej ich numer artykułu (numer części wewnętrznej, jak przypuszczam?), który znajduje się na filtrze, brzmi PP-TD30. Nie sądziłem, że ten numer mi się przyda i, jak przypuszczałem, ten numer był bezużyteczny w odniesieniu do filtra powietrza od innego producenta. Próbowałem kilku stron internetowych, takich jak ACDelco, Fram, Purolator i innych stron internetowych z tabelami odniesień krzyżowych i wyszukiwaniami itp., ale bezskutecznie.
Interesuje mnie nowy filtr z nanowlókien EaA firmy AMSOIL, ale na razie nie mogą wyszukać RL dla filtrów powietrza. Dałem im filtr powietrza K&N p/n: 33-2323, który otrzymałem z wątku na tym forum, mając nadzieję, że będą mogli go odnieść, ale też go nie mieli.
Poniżej znajduje się e-mail, który otrzymałem od AMSOIL dotyczący numeru części ich nowego filtra oleju z nanowlókien Ea (dla zainteresowanych), a także ich aktualnego filtra oleju SDF:
Dziękujemy za skontaktowanie się z AMSOIL w sprawie Twoich obaw.
W odpowiedzi na Twoje zapytanie, filtry odnoszą się do następujących:
Honda OEM 15400 PLM A01 --> SDF 13 lub EaO 13
Mobil1 1 110 --> Brak odniesienia krzyżowego
ACDelco PF2057 --> SDF 13 lub EaO 13
Purolator PL14640 --> SDF 13 lub EaO 13
K&N HP 1010 --> EaO 13
Fram PH7317 --> SDF 13 lub EaO 13
Niestety, nie mamy odniesienia krzyżowego dla filtra powietrza K&N, przepraszam :-(
Dziękujemy ponownie za możliwość odpowiedzi na Twoje obawy. Jak zawsze, skontaktuj się z nami ponownie, jeśli możemy Ci w czymś pomóc.
Z poważaniem,
Heidi Etterman
AMSOIL Technical Service
Dałem im kilka numerów filtrów oprócz Hondy, aby mieć absolutną pewność, że nie ma nieporozumień.
Oto linki dotyczące filtra powietrza EaA i filtra oleju Ea, jeśli ktoś jest zainteresowany: https://www.amsoil.com/storefront/eaa.aspx i https://www.amsoil.com/storefront/eao.aspx
Brzmi to w każdym razie interesująco w teorii. Wiem, że marketingowy szum rządzi jak zwykle, ale czasami jestem frajerem (może prawie cały czas
) dla techno-bełkotu, niezależnie od tego, czy jest to faktycznie fakt naukowy i udowodniony, czy nie. Jedna z moich niezbyt nielicznych wad charakteru (czy to inteligencja?). 
Na zdrowie!
Interesuje mnie nowy filtr z nanowlókien EaA firmy AMSOIL, ale na razie nie mogą wyszukać RL dla filtrów powietrza. Dałem im filtr powietrza K&N p/n: 33-2323, który otrzymałem z wątku na tym forum, mając nadzieję, że będą mogli go odnieść, ale też go nie mieli.
Poniżej znajduje się e-mail, który otrzymałem od AMSOIL dotyczący numeru części ich nowego filtra oleju z nanowlókien Ea (dla zainteresowanych), a także ich aktualnego filtra oleju SDF:
Dziękujemy za skontaktowanie się z AMSOIL w sprawie Twoich obaw.
W odpowiedzi na Twoje zapytanie, filtry odnoszą się do następujących:
Honda OEM 15400 PLM A01 --> SDF 13 lub EaO 13
Mobil1 1 110 --> Brak odniesienia krzyżowego
ACDelco PF2057 --> SDF 13 lub EaO 13
Purolator PL14640 --> SDF 13 lub EaO 13
K&N HP 1010 --> EaO 13
Fram PH7317 --> SDF 13 lub EaO 13
Niestety, nie mamy odniesienia krzyżowego dla filtra powietrza K&N, przepraszam :-(
Dziękujemy ponownie za możliwość odpowiedzi na Twoje obawy. Jak zawsze, skontaktuj się z nami ponownie, jeśli możemy Ci w czymś pomóc.
Z poważaniem,
Heidi Etterman
AMSOIL Technical Service
Dałem im kilka numerów filtrów oprócz Hondy, aby mieć absolutną pewność, że nie ma nieporozumień.
Oto linki dotyczące filtra powietrza EaA i filtra oleju Ea, jeśli ktoś jest zainteresowany: https://www.amsoil.com/storefront/eaa.aspx i https://www.amsoil.com/storefront/eao.aspx
Brzmi to w każdym razie interesująco w teorii. Wiem, że marketingowy szum rządzi jak zwykle, ale czasami jestem frajerem (może prawie cały czas
Na zdrowie!