Honda Ridgeline Owners Club Forums banner
1 - 10 of 10 Posts
Cześć 92,

W dobrej książce na stronie 16-18 stwierdza się, że zawsze należy używać nowej nakrętki wrzeciona, a po dokręceniu nakrętki 26 x 1,5 mm do 242 lbf-ft. należy użyć przecinaka do wbicia kołnierza nakrętki wrzeciona w oś.

Pozdrawiam i witam w ROC.

Oto zdjęcie;

Attachments

Discussion starter · #3 ·
Dzięki stary. Widziałem post, w którym to stwierdzono, a potem inni powiedzieli, że to 32 mm. Bardziej ufam FSM.

Szkoda, że ten układ osi nie jest taki jak w moich Nissanach, gdzie mają nakrętkę koronową i po prostu przeciągasz drut przez otwór w gwintowanym końcu osi.

Wydajesz się być mieszkańcem So-cal. Czy przejechałeś jakieś dobre szlaki na swoim Ridge?

FWIW, posiadam tylko 2 nasadki do osi. Żadna z nich nie ma 26 mm, ale użyłem jednej z nich do demontażu osi podczas instalacji podnośnika. IIRC, jedna ma 28 mm, a druga 32 mm. Myślę, że oś gwintowana ma 26 mm, a nie nakrętka. Ten sam obrazek wskazuje, że nakrętki kół mają 14 mm i wiem, że potrzebują czegoś między nasadką 19 a 22 mm.

Stawiam pieniądze na nasadkę 32 mm. Autozone wypożycza obie nasadki za darmo z kaucją 15 $ za każdą. Weź je obie i daj nam znać, która działa. :)

Dzięki stary. Widziałem post, w którym to stwierdzono, a potem inni powiedzieli, że to 32 mm. Bardziej ufam FSM.

Szkoda, że ​​to ustawienie osi nie jest takie jak w moich Nissanach, gdzie mają nakrętkę koronową i po prostu przeciągasz drut przez otwór w gwintowanym końcu osi.

Wydajesz się być mieszkańcem So-cal. Czy robiłeś jakieś dobre trasy na swoim Ridge?
Tak 92, Chris może mieć rację. Gwinty na osi mogą mieć 26 x 1,5 mm, ale naprawdę musiałeś wiedzieć, jakiego rozmiaru gniazda użyć. Przepraszam, że się pospieszyłem, ponieważ do tej pory nie wykonałem żadnej pracy poza obracaniem opon.

(Wkrótce tarcze EBC i zielone klocki hamulcowe.)

Nasz RL zabiera nas do miejsc zbiórek wokół terenów terenowych SoCal, ale dalej jej nie zabieramy. Rozładowujemy rowery szlakowe w celu dalszej eksploracji.

Witamy w ROC!

Tutaj przydałby się suwmiarka metryczna... Właściwie, jeśli jest pomiędzy 26 a 32; to różnica 6 mm; weź linijkę i zobacz, która wygląda na bliższą...
Albo mógłbym wstać z leniwego tyłka i obrócić opony w mojej ciężarówce, a następnie sprawdzić, czy moje gniazdo 28 lub 32 mm pasuje do osi, czy nie.

1 - 10 of 10 Posts