Honda Ridgeline Owners Club Forums banner
21 - 31 of 31 Posts
Daszek nie ma własnego okna. Łączy się bezpośrednio z kabiną; nie oddzielnie.

Discussion starter · #23 ·
Cześć,

Przepraszam za powolną odpowiedź. Dużo się dzieje w tych dniach.

Szyby boczne otwierają się nieznacznie jako odpowietrznik w dolnym, tylnym rogu, o około cal lub więcej. Kiedy są otwarte i otworzysz tylną szybę ciężarówki, powietrze przemieszcza się przez nią dość szybko.

W dzisiejszych czasach, jako budowniczy, jest więcej niż ponuro. Będę musiał zrezygnować z mojego Ridgeline. Nie ma udźwigu, którego potrzebuję, aby pociągnąć moją przyczepę roboczą. Prace, które dostaję, są zwykle jako cieśla, więc Ridgeline musi odejść.

To powiedziawszy, chcę sprzedać daszek, siatkę bagażową i grill z kęsów. Całą ciężarówkę zresztą, jeśli ktoś zna kogoś, kto szuka.

Wydalem 2200 dolarów na daszek, ale wziąłbym 1600 dolarów OBO gotówką. Mam na nim pakiet Sportsmans. Obejmuje to system bagażnika dachowego Thule, opcję cargo z mocowaniami, dodatkowe oświetlenie wewnętrzne, trzy wtyczki 12 V i siatkę bagażową montowaną na suficie.

Chcę 100 dolarów za grill i 40 dolarów za siatkę.

Muszę spłacić samochód. Coś w rodzaju 23 tys. dolarów, plus minus. Samochód ma 34 tys. mil przebiegu i wciąż jeździ jak nowy.

Daj mi znać, jeśli ktoś jest zainteresowany.

Mike

Cześć,

Przepraszam za powolną odpowiedź. Dużo się dzieje w dzisiejszych czasach.

Szyby boczne otwierają się lekko jako wentylacja w dolnym, tylnym rogu, o około cal lub więcej. Kiedy są otwarte i otworzysz tylną szybę ciężarówki, powietrze przemieszcza się przez nią dość szybko.

W dzisiejszych czasach, jako budowniczy, jest więcej niż ponuro. Będę musiał zrezygnować z mojego Ridgeline. Nie ma udźwigu, którego potrzebuję, aby pociągnąć moją przyczepę roboczą. Prace, które dostaję, są zwykle jako cieśla, więc Ridgeline musi odejść.

To powiedziawszy, chcę sprzedać daszek, siatkę bagażową i kratkę z kęsów. Zresztą całą ciężarówkę, jeśli ktoś zna kogoś, kto szuka.

Wydalem 2200 dolarów na daszek, ale wziąłbym 1600 dolarów OBO gotówką. Ma pakiet Sportsmans. Obejmuje to system bagażnika dachowego Thule, opcję cargo z mocowaniami, dodatkowe oświetlenie wewnętrzne, trójgniazdowy 12 V i siatkę bagażową montowaną na suficie.

Chcę 100 dolarów za grill i 40 dolarów za siatkę.

Muszę spłacić samą ciężarówkę. Coś w rodzaju 23 tys. dolarów, plus minus. Ciężarówka ma 34 tys. mil przebiegu i nadal jeździ jak nowa.

Daj mi znać, jeśli ktoś jest zainteresowany.

Mike
Mike,
Wiesz, czego potrzebujesz bardziej niż ktokolwiek inny. Używam mojego Ridgeline do budowy i to działa dla mnie. Noszę moje narzędzia w ciężarówce. Mam przyczepę skrzyniową 5' x 10' na wypadek, gdybym potrzebował trochę materiałów. Jeśli potrzebuję dużo zapasów, dostarczam je. Działa dobrze, ale nie wszystkie konstrukcje są takie same. Na zdrowie.

Upewnij się i wybierz opcję zamka elektrycznego do tylnej klapy, dzięki czemu podłączenie zamka klapy tylnej (Dyno-Lock itp.) jest dziecinnie proste dla pełnego bezpieczeństwa blokowania :)

To stary wątek, ale zastanawiam się, jak radzą sobie ci z was, którzy mają baldachim Leer. Jak się trzymają? Zrobilibyście to jeszcze raz?

Rozważam przejście z tonneau (BakFlip F1) na baldachim. Moje obawy są następujące:
1) Jak łatwo je zdjąć i ponownie zainstalować (powiedzmy, że muszę przewieźć coś, co nie zmieści się pod osłoną)? Czy dwie osoby mogą łatwo podnieść?
2) Jak wygląda widoczność z tyłu/z boku (uwaga: i tak jestem w trakcie dodawania kamery cofania)?

Wszelkie rady będą mile widziane!

Dzięki!

Zbliżają się 3 lata codziennego użytkowania RL i Leer. Otwieram i zamykam tylną klapę około kilkunastu razy dziennie. Zużyłem oryginalny zespół zatrzasku (ten z napisem Leer) około miesiąc temu i ekipa Leer wymieniła go za 50,00 $ i resztę. Jak dotąd jedyny problem, działa świetnie i po przejechaniu 90 000 km kupiłbym kolejny bez wahania.

Zbliża się 3 lata codziennego użytkowania RL i Leer. Otwieram i zamykam tylną klapę około kilkunastu razy dziennie. Zużyłem oryginalny zespół zatrzasku (ten z napisem Leer) około miesiąc temu, a ludzie z Leer wymienili go za 50,00 $ i resztę. Jak dotąd jedyny problem, działa świetnie i po 90 tys. km w trasie kupiłbym kolejny od razu.
Dobrze słyszeć historię sukcesu! Dzięki za informację zwrotną.Zastanawiam się tylko, czy kiedykolwiek musiałeś z jakiegoś powodu usunąć daszek? Zastanawiam się tylko, jak duża to praca i czy można ją łatwo wykonać przez dwie osoby. To chyba jedyna rzecz, która powstrzymuje mnie przed pociągnięciem za spust.

Uwielbiam moje. Miałem to raz zdjęte, żeby pomalować i nie było wycieków. Nie zrobiłbym z tego jednak nawyku. Jest zbyt wiele zakamarków i tym podobnych, że uszczelka i klej, którego używają, mogłyby się rozregulować. Widoczność jest trochę trudna, ale można się do tego przyzwyczaić. Myślę o zakupie kamery, ponieważ mam nawigację.

Nigdy swojego nie usunąłem. Naprawdę nie znalazłem powodu, żeby go usunąć. Osobiście nie chciałbym kłopotu z nakładaniem całej tej "lepkiej rzeczy", żeby było szczelne.

Mam czujniki cofania i dobrze radzą sobie z usuwaniem "rzeczy" z mojej drogi podczas cofania.

To stary wątek, ale zastanawiam się, jak radzą sobie ci z was, którzy mają baldachim Leer. Jak się trzymają? Zrobilibyście to jeszcze raz?

Rozważam przejście na baldachim z tonneau (BakFlip F1) Moje obawy są następujące:
1) Jak łatwo je zdjąć i ponownie zainstalować (powiedzmy, że muszę przewieźć coś, co nie zmieści się pod nakładką)? Czy dwie osoby mogą to łatwo podnieść?
2) Jak wygląda widoczność z tyłu/z boku (uwaga: i tak jestem w trakcie dodawania kamery cofania)?

Wszelkie rady będą mile widziane!

Dzięki!
Czy widzieliście Softopper?
Zakryta nakładka jak schowek, składa się na duże przedmioty.
Ale nie jest zamykany.
Chciałem go mieć, ale myślę, że instalacja jest dla mnie zbyt duża.
Widziałem jeden na lokalnym RL. Wygląda dobrze.
Niestety, wyprzedziłem się, aby zakryć skrzynię przed zimą i kupiłem tonneau HardHat. Powinienem był poczekać.
W miniony weekend zastałem się przewożącym skrzynię pełną materiałów budowlanych i cztery osoby i nie miałem gdzie umieścić zdjętej osłony.
Przynajmniej składana miękka osłona może zmieścić się pod tylnym siedzeniem.

21 - 31 of 31 Posts